Baby laminacija obrva: Da li ste čule za ovaj tretman?

brow lamination

Trendovi obrva često izazivaju podele i najnovija stvar na TikTok-u, laminacija obrva, sledi njihov primer. Tretman je novi pristup laminaciji obrva (hemijski tretman koji postavlja dlačice obrva tako da stvaraju puniji, prefinjeniji oblik) koji uključuje samo negu prednjeg dela obrva. Rezultati su suptilniji i savršeniji za svakodnevni, lepršavi izgled obrva. Pored toga, pošto ne tretirate celu obrvu, proces laminacije utiče na manje dlačica na obrv, što dovodi do manjeg ukupnog oštećenja.

Šta je Baby laminacija obrva?

Ukratko, to je laminacija obrva, ali samo na prvih 1-2 cm od početka vaše obrve. Ostatak obrva ostaje neobrađen. Idealan kandidat za ovaj tretman je neko sa obrvama koje su već pune po celoj dužini obrva. Takođe je odličan za one čija prednjem delu obrva raste u mnogim pravcima.

Brzi podsetnik: Laminacija obrva je proces u četiri koraka koji uključuje omekšavanje dlačica korišćenjem hemijskog rastvora pre nego što ih oblikujete, pripitomite i postavite u željeni oblik – u suštini, trajna za ispravljanje obrva. Stvara puniji, ujednačeniji izgled koji traje oko osam nedelja. Pa zašto biste laminirali samo prednji deo obrva? Za neke, potpuno laminiran izgled može biti previše intenzivan. Samo laminiranje prednjih strana obrva može dodati malo podizanja i pomoći u kontroli pravca neposlušnih frontova, stvarajući neku vrstu ‘poništenog’ pernatog početka obrva.

@venusroom Baby Lami 🤤 #browlamination #browlaminationtutorial #browlaminationtraining #nycbrows #nycbrowexpert #nycbrowtraining #fyp #fypシ ♬ CUFF IT – Beyoncé

Da li je baby laminacija za vas?

Iako se hemikalije nanose samo na deo vaših obrva, želećete da pogledate njihov puni oblik da biste utvrdili da li ste kandidat za tretman. Ako vaše obrve imaju mnogo malih krivina i talasa ili uvojaka, a vi ste samo ispravili prednji deo obrva, to ne bi izgledalo kako treba. Možda bi trebalo da preskočite ovaj izgled ako imate retke obrve sa dlačicama koja imaju tendenciju da idu horizontalnije, jer će podignuti prednji delovi izgledati previše u kontrastu sa ostatkom dlačica, stvarajući neprirodan izgled.

Laminacija obrva – rizici

Pre nego što zakažete svoj termin, postavite sebi nekoliko pitanja: Da li ste trudni ili dojite? Da li imate osetljivu kožu oko obrva ili oko očiju? Ako ste na bilo koje od ovih pitanja odgovorili potvrdno, najsigurnije je da se držite svoje omiljene olovke za obrve.

Bilo koja vrsta laminiranja obrva takođe predstavlja rizik za nežnu kožu i kosu u predelu oko očiju. Jake hemikalije koje se koriste u laminaciji obrva mogu izazvati ekcem, koji karakteriše crvena, suva, svrbežna i upaljena koža. Takođe, prekomerna obrada (koja se može desiti ako ostavite hemijski rastvor čak i sekundu predugo) može ostaviti dlačice na obrvu lomljive ili polomljene.

Pročitajte još i – Brow Lamination – alternativa microbladingu za pune prirodne obrve

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!