Blajhanje obrva: Novi anti-beauty trend za 2021.

izblajhane obrve
Instagram/Printscreen

Kada je reč o obrvama, poslednjih par godina, čini se da ne možemo pobeći od savršeno definisanih, tamnih, konturisanih obrva, koje su uvek u prvom planu. Na sve ovo, da ne spominjemo još i tehnike trajne šminke, japanskih obrva, brow-liftinga itd. Ipak, najnoviji #brow trend je dokaz kako se beauty trendovi brzo menjaju, idući iz krajnosti u krajnost. Radi se o trendu izblajhanih obrva, koji je uzeo sve više maha, a pokrenula ga je naravno, globalna zvezda – Kim Kardašijan! U nastavku saznajte sve o ovom, pomalo bizarnom, anti-beauty trendu!

Izblajhane obrve – novi/stari trend?

Modni dizajneri su se poigravali sa izblajhanim obrvama nekoliko godina unazad. Alexandar Wang je predstavio platinaste obrve na svojim modelima tokom revija 2018. godine. Modelima se često traži da izbele obrve pre revije ili snimanja, kako bi se postigao avangardni look. Blajhane obrve su bile veliki androgeni trend tokom ’90-ih godina. Dakle, nije reč o nekom novom trendu, već o oživljavanju poznate estetike. S tim što se u ovom slučaju, izblajhane obrve sele sa modnih revija na ulice.

izblajhane obrve
Instagram story/Printscreen

Idealan trend za leto

Kako smo krenuli ka toplim letnjim mesecima, mnogi od nas razmišljaju o promeni boje kose od smeđe ka plavoj. Tako razmišljaju i zvezde. Uz plavu kosu, sasvim logična zamisao je da oprobaju i izblajhane obrve. Ovaj proces traje kratko, a najbolje da vam ga uradi profesionalac. Nikako ne pokušavajte da uradite DIY izblajhna obrve, jer možete završiti sa riđim obrvama, ili u najgorem slučaju – bez obrva. Blajhanje tamijih obrva često može dovesti do narandžaste boje, zato je potrebno nekoliko seansi da dobijete željene rezultate.

Velike zvezvde, poput Kim Kardašijan, Katy Perry i Hailey Bieber su primećene da nosite ovaj trend u javnosti, i moramo priznati da im savršeno stoji! Samo zamislite podataka da je pretraga pojma “bleached brows” na Pinterestu porasla za preko 160% u poslednjih nekoliko nedelja.

Ako želite da isprobate privremene blajhane obrve, čisto da vidite kako vam stoje, make-up artisti otkrivaju trik: nanesite miks kremastog korektora i ljubičastog kolor-korektora. Nećete dobiti full izblajhan izgled, ali ćete dosta posvetliti obrve.

Kakva šminka ide uz izblajhane obrve?

Nema pravila kada je reč o tome kakva šminka se najbolje slaže uz izblajhane obrve. Neka vaš izgled bude low-key uz meke neutralne tonove, ili jark i napadan za make-up stav kojima niko nećete odoleti. Bukvalno, šta god zamislite, možete se tako našminkati.

error: Content is protected !!