10 stvari koje ne smete da radite posle depilacije bikini zone

depilacija bikini zone

Lepo vreme je pred nama, a to znači da ćemo nositi sve oskudniju odeću. U tom smislu, depilacija bikini zone je neophodna, bez obzira da li ćete nositi kupaći kostim ove godine. Kada ste se odlučili na taj korak, skupili hrabrosti i obavili tretman depilacije – znajte da je najgori deo prošao. Sada treba da se fokusirate na dodatnu negu i oprez u prvih 48h sati posle depilacije, kada je koža ove regije pojačano osetljiva. Nakon toga, narednih 3-4 nedelje ćete biti glatku, bez brige o maljavosti. U nastavku pročitajte najbolje savete za negu i održavanje kože posle bikini depilacije.

Šta ne smete raditi posle depilacije bikini zone?

#1: Nemojte se sunčati

Prvih 48h posle bikini depilacije, vaša delikatne kože intimne regije je još više ranjiva. Zato, iako želite da uskočite pod vrelo sunce gradske plaže čim izađete iz salona – savetujemo vam da to ne radite. Imajte na umu da je izdepilirana koža podložnija UV zracima. Ovo može dovesti do trajnog oštećenja kože od sunca i hiperpigmentacija regije.

#2: Izbegavajte plivanje

Ovo je povezano sa prethodnim, ali se odnosi i na zatvorene bazene, a posebno reke, jezere, koje mogu sadržati bakterije. Izbegavajte javne bazene nekoliko dana, jer se posle depilacije bikini zone nalazite u većem riziku za infeckiju.

#3: Nemojte pilingovati intimnu regiju

Vosak uklanja površinski sloj odumrle kože, zajedno sa dlačicama, tako da dodatni piling može dovesti do oštećenja kože. Prvi par dana, jeste važno da da nanosite blagi pilig ili serum protiv urastanja dlačice.

depilacija bikini zone

#4: Izbegavajte saunu i jogu

Para otvara pore, što pomaže dlačicama da lakše izađu. Zato se može desiti kada posetite saunu, da vam dlačice brže krenu izlaziti, a tako ćete pomisliti da vam usluga depilacije nije bila odrađena korektno. Plus, bakterije koje žive u toplim i vlažnim sredinama su jako opasne za tek izdepiliranu kožu. Zato bi trebalo da izbegavate i vežbanje vruće joge i saunu.

Povezano: 10 saveta za bezbolnu brazilsku depilaciju

#5: Sačekajte malo pre self-tana

Ako redovno idete na spray-tan uslugu ili nanosite samopotamnjivač kod kuće – sačekajte par dana, kako biste ga naneli i na bikini zonu. Ove hemikalije mogu iritirati kožu, a boja će vam delovati neujednačeno, u poređenju sa nedepiliranom regijom.

#6: Pažljivo odaberite kozmetiku za telo

Prvi par dana posle bikini depilacije, držite se nežnih kremastih gelova za tuširanje bez mirisa. Izbegavajte losione, sapune i drugu kozmetiku za telo sa veštačkim mirisima i bojama. Ovi sastojci mogu iritirati sveže depilranu kožu.

#7: Nemojte ležati u kadi, već se tuširajte

Nedelju dana nakon depilacije, bolje je da koristite tuš, a ne ležite u kadi punoj vode. Vaša koža je sada sklonija infekciji, tako da obavezno izbegavajte ležanje u vrućoj vodi, koja ne može biti čista kao što to može biti voda sa tuša.

Povezano: Depilacija bikini zone – (ne)efikasne metode

depilacija bikini zone

#8: Izbegavajte odnose posle depilacije

Ovo je standardno pravilno na koje će vas upozoriti svaka kozmetičarka, pre depilacije. Prvih 48h posle bikini depilacije, izbegavajte seksualne odnose, jer mogu dovesti do neugodnosti. Preterano trenje na delikatoj koži je put za iritaciju.

#9: Nosite široku odeću

Uske helanke, farmerke i najlonke su veliko ne, kada ste se tek izdepilirale “dole”. Zato u danima posle bikini depilacije, nosite maxi haljine, široke pantalone i prijatne pamučne materijale.

#10: Izbegavajte intenzivne treninge

Aktivnosti poput trčanja, aerobika, ili vožnje bicikla, može uzrokovati trenje u tretiranoj regiji. Znojenje takođe može biti jedan faktor iritacije. Zato priuštite sebi pauzu od treniranja.

Pročitajte još i: Zašto vam kućna depilacija ne uspeva – najčešće greške početnika

error: Content is protected !!