‘Boyfriend Blush’ je nova tehnika nanošenja rumenila koja se širi na TikTok-u!

boyfriend blush
Instagram/Printscreen

Čini se da je 2024. godina kada naši obrazi konačno dobijaju pažnju koju zaslužuju. Nije iznenađujuće da su 90-e imale uticaj na još jedan veliki trenutak lepote koji je eksplodirao, budući da ovaj trend kanališe opušten, grub i androgeni osećaj tog doba. Prvo nam ga je označila šminkerka Mallori Roses, koja je priznala da je to ciklični trend koji se pouzdano vraća. Izraz boyfriend blush nije ‘nov’… naime, moda, lepota i drugi aspekti su često bili inspirisani  – muškarcima. Ukoliko ste redovni na društvenim mrežama, onda ste sigurno spazile novi vrući trend za leto – tzv. boyfriend blush. Evo o čemu se radi.

Šta je tačno boyfriend blush?

Šta je boyfriend blush? Estetika ovde igra na mnogo prirodniji, rumeniji izgled, koncentrišući se na to gde bi se prirodno pojavile mrlje ružičaste boje. Ovaj trend simulira efekat rumenih obraza na otvorenom nakon utakmice ragbija ili fudbala. Ako razmišljate o boyfriend blush, pomislite na mlade prinčeve Vilijama i Harija. Vidite li kako Hari i Vilijam, obojica imaju to rumenilo ovde u centru obraza i ono se spušta prema vilici. Samo izgleda mladalački, sportski. Izgleda baš kao boyfriend blush, a to upravo ovaj trend želi da imitira.

@malloryosses Replying to @Thanksbuddy What is Boyfriend Blush? 💕 #boyfriendblush #blusher #oblongface @Mallory Osses @Mallory Osses ♬ original sound – Mallory Osses

Trend šminke govori o nanošenju rumenila na način koji oponaša lice rumenog muškarca – posebno vašeg dečka – odmah nakon što završe sa vežbanjem. Umesto jabučica na obrazu, niže se na lice, ispod jagodica od uha ka nosu, nanosi boyfriend blush. Ideja je da izgleda sportski, malo rumen.

Gde nanositi boyfriend blush?

Umesto da koristite rumenilo za konturisanje, ovo je mnogo manje precizno i ide dalje preko obraza, u obliku skoro trougla, počevši od centra lica i šireći se gore-napolje ka vrhu uha, kao i spolja i dole prema obodu vilice.

Povezano – Tečno rumenilo – evo kako da ga pravilno nanesete

View this post on Instagram

A post shared by Katie Angus (@katieangusmakeupartist)

Koji oblik lica će odgovarati ovoj tehnici šminkanja?

Boyfriend blush može da deluje na svim oblicima lica, ali možete da ga prilagodite sopstvenoj strukturi kostiju i karakteristikama kako biste najbolje iskoristili trend. Šminkeri ističu da je većina fotografija modela koje su videli bila na kraćim ili zaobljenim licima, ali je jedan gledalac u komentarima podelio: „Kao neko sa dužim licem, mislim da rumenilo niže na licu čini da moje lice izgleda kraće i više proporcionalno.” Ako imate lice u obliku srca, rumenilo dečka bi moglo biti za vas.

Naše mišljenje

Uprkos nedostatku tehničkih veština, probali smo boyfriend blush tehniku svidela nam se kako je ispala. Mislim da izgleda prirodnije kada bilo koji višak proizvoda nanesete i preko nosa. Neki bi mogli reći da je ovo više sunburnt izgleda, ali kada prirodno pocrvenimo, naši krvni sudovi se šire bez vidljivog početka ili kraja. Što se tiče proizvoda koji koristite, to je u potpunosti na vama. Volimo kremasta rumenila, jer mislimo da je aplikacija lakša i više volimo dewy finiš na licu. Ton za koji se odlučite takođe zavisi od vašeg tena, ali providna malina ili prava hladna ružičasta je dobro mesto za početak.

Evo inspiracije za boyfriend blush!

Pročitajte još i – 6 neočekivanih tačaka na licu na koje možete naneti rumenilo

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!