Tečno rumenilo: Evo kako da ga pravilno nanesete i koristite

tečna rumenila

U svetu lepote i šminke koji se stalno razvija, jedan proizvod se pojavio kao najnovija senzacija na TikTok-u: tečno rumenilo. Sa svojom raznovrsnom primenom, dewy završnom obradom i sposobnošću da stvori blistav ten, tečno rumenilo je brzo postalo omiljeno među ljubiteljima šminke i influenserima. Za razliku od rumenila u prahu, koje ponekad može izgledati brašnasto ili da se taloži u fine linije, tečno rumenilo se bez muke stapa sa kožom. To ga čini odličnim za sve tipove kože, a posebno za zrelu i suvu kožu. Ali njegove uglavnom pigmentisane formule ponekad u početku mogu biti malo zastrašujuće. Zato smo za vas izdvojili najbolje savete za korišćenje tečnog rumenila. Uz njih ćete sigurno ćete dobiti izgled prirodnog lica, a ne klovna.

Tečno rumenilo – korak po korak

1. Pripremite kožu skincare proizvodima

Možete da nosite tečno rumenilo bez obzira da li imate full našminkano lice (podloga, korektor, bronzer, hajlajter, itd.), svetlu nijansu kože ili potpuno prirodno lice. Najvažnije je da vam koža bude hidrirana. Obavezno koristite hidratantnu ili hidratantnu podlogu, koja će odgovarati blistavosti formule rumenila. Rumenilo možete naneti i pre ili posle pudera. Šminkeri obično nanose kremasto rumenilo ili pre pudera da bi ono zasjalo kroz puder, što mu daje prirodnu, rumenu mrlju obrazu, ili preko pudera pre nego što fiksiraju lice sprejom za fiksiranje ili minimalnim puderom.

View this post on Instagram

A post shared by Lourdes García (@luabeautyworld)

2. Izaberite svoj aplikator

Šminkeri koriste četkicu za šminkanje, tačnije četkicu za rumenilo, da nanese tečno rumenilo i kremasto rumenilo, a za blendanje koristi sunđer za šminkanje. Vole da nanesu kremasto rumenilo koristeći kombinaciju guste četke da ga postave gde žele i sunđera da ga stope u kožu za besprekorno nanošenje. Takođe možete koristiti prste da utapkate tečnu formulu pravo na obraze da biste lako dobili boju.

Povezano – Dewy Blush sendvič tehnika nanošenja rumenila učiniće da se zaljubite u svoje obraze

3. Odaberite tačku gde ćete naneti rumenilo

Jedna od najboljih stvari u vezi sa ovom formulom rumenila je to što se njegov tečni finiš može udvostručiti kao hajlajter. Tako šminkeri odlučuje gde da nanese sjajnu nijansu za obraze. Vole da idu visoko na jagodičnu kost blizu spoljašnjeg ugla oka. Ružičasti završetak tečnog rumenila pruža prirodan naglasak. Postavljanje proizvoda više na jagodicu daje licu prelepu strukturu.

4. Utapkajte malu tačku i blendajte

Pigmentovana formula tečnog rumenila znači da vam nije potrebno mnogo. Nanesite malu tačku ili dve i blendajtee prema gore od jagodica na obrazima. Idite preko nosa, takođe, za lep, osunčan izgled rumenila.

5. Fiksirajte svoj izgled

Čitava poenta tečnog rumenila je da koži da ružičasti sjaj, ali ako imate masnu kožu, ne želite da vam koža bude previše masna. Fiksirajte ga mat sprejem za fiksiranje ili nanosom završnog pudera. Završite maskarom i drugim omiljenim kozmetičkim proizvodima za izgled koji je samo vaš.

Pročitajte još i – Sunset Blush je najlepši make-up trend sa TikTok-a i idealan je za proleće i leto

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!