Vodič kroz negu kože za muškarce: Ova 4 skincare proizvoda su im potrebna

Nega kože za muškarce raste u popularnosti poslednjih godina — što ne može biti zanimljivo, jer je nega kože za svakoga, bez obzira na pol. Kako sve više muškaraca precizira svoje režime, često se pitaju o temama, uključujući koje proizvode koristiti ili kombinovati, kako smanjiti znake starenja i da li višenamenski proizvodi efikasno rade ono što kažu. Sastavljanje rutine nege kože može izgledati zastrašujuće, što je razumljivo s obzirom na široku lepezu proizvoda koji su danas dostupni, kao i ogroman marketing koji ih okružuje. Svima bi nam bilo potrebno s vremena na vreme da se osvežimo o tome šta je zaista važno uključiti u rutinu nege kože, a dobra vest je da ne mora da bude previše složen da bi bio efikasan. Unapred, pogledajte naš ultimativni vodič za brzu negu muške kože.

Koje proizvode za negu kože muškarci treba da koriste?

Dok je industrija nege muške kože puna inovacija koje mogu biti korisne u zavisnosti od vaših potreba, naši stručnjaci kažu da je samo nekoliko proizvoda neophodno za jednostavnu, ali efikasnu rutinu: sredstvo za čišćenje, serum, hidratantna krema i krema za sunčanje, kao i retinoid ako smanjuje znaci starenja je jedan od vaših ciljeva. To je prava mešavina antioksidanata, retinola i kreme za sunčanje.

Ultimativni vodič za negu kože za muškarce

  1. Počnite sa blagim sredstvom za čišćenje

Dermatolozi preporučuju da započnete rutinu nege muške kože pranjem lica blagim sredstvom za čišćenje.  Preporučuje se svakodnevno čišćenje, ali znajte da bi čišćenje jednom dnevno, a ne dvaput, moglo biti bolje za muškarce sa određenim tipovima kože. Ljudi sa suvom ili normalnom kožom (što znači da nije masna ili kombinovana) mogu otkriti da pranje lica ujutru nije neophodno. Ostavljanje prirodnih ulja koja se akumuliraju na čistoj koži preko noći može pomoći da koža bude manje suva. Bez obzira na to, svako treba da opere lice noću. Neophodno je ukloniti prljavštinu, ulje i nečistoće koje su se nakupile na koži na kraju dana.

Povezano – Ultimativni vodič kroz proizvode za umivanje lica

2. Koristite antioksidativni serum

Dok antioksidansi mogu da vas nateraju da u početku pomislite na suplemente ili hranu, proizvodi za negu kože koji sadrže ove sastojke mogu poboljšati izgled i osećaj vaše kože štiteći je od različitih faktora okoline. Antioksidansi kao što su vitamin C ili niacinamid će pomoći u sprečavanju slobodnih radikala da unište kolagen na vašem licu, što dovodi do opuštanja. Obično ćete ih naći u njihovim najjačim oblicima u serumima, dok neke hidratantne kreme takođe sadrže antioksidante u nižim koncentracijama. Hidratantna krema sa antioksidansima bi mogla biti idealna ako pokušavate da počnete od malena ili želite da pojednostavite svoju rutinu za putovanja ili užurbani način života.

3. Nanesite hidratantnu kremu i SPF

Dermatolozi preporučuju korišćenje hidratantne kreme i ujutru i uveče, kao i nanošenje kreme za sunčanje svakog jutra kako biste zaštitili kožu od oštećenja od sunca – bez obzira na tip ili ton kože. Dnevna krema sa faktorom je neophodna. Mit je da ako imate tamniju kožu, ne treba vam krema za sunčanje. Prirodni melanin nudi samo dodatni SPF od 3-8 – nedovoljno da vas zaista zaštiti od sunca. Tokom dana, koristite hidratantnu kremu da dodate hidrataciju koži, a zatim završite kremom za sunčanje sa minimalnim SPF 30. Na vama je da li ćete koristiti kombinovanu hidratantnu kremu sa SPF-om ili ćete se odlučiti za zasebne proizvode, u zavisnosti od toga koliko ste uključeni u rutinu koju želite i koje formule vam najbolje odgovaraju.

4. Probajte retinol ili retinoid

Ako želite da uključite aktivni sastojak sa maksimalnom efikasnošću protiv starenja između ostalih prednosti, retinol ili retinoid su pravi način. Retinoidi su jedina najefikasnija komponenta režima nege kože zasnovana na istraživanju za sprečavanje znakova starenja. Retinoidi, sintetički oblik lokalnog vitamina A, regulišu promet ćelija, promovišu efikasno piling, sprečavaju akne, čak i promenu boje, kontrolišu sebum, izglađuju fine linije i bore, odčepljuju pore i još mnogo toga“. Iako je sličan retinoidima, retinol je manje moćan derivat vitamina A. Prednosti su neuporedive i to je verovatno najvažniji korak koji možete preduzeti za opšte zdravlje kože i protiv starenja nakon SPF-a. Uzgred, krema za sunčanje postaje još važnija kada integrišete retinol ili retinoid: Hartman nam kaže da ovi sastojci čine kožu osetljivijom na UV svetlost.

Zaključak

Izgradnja efikasne rutine za negu muške kože ne mora da bude komplikovana i može postati laka kao i drugi koraci higijene i nege kao što su pranje zuba, brijanje i tuširanje. Sa samo nekoliko proizvoda koji su zaista neophodni, nega kože može potrajati manje od tri minuta – ali je takođe moguće još više pojednostaviti sa višenamenskim proizvodima. Dok će koja tačna rutina biti najbolja za vas zavisiće od vašeg tipa kože i potreba (preporučujemo da pitate svog dermatologa ako niste sigurni ili želite da uključite aktivne sastojke), na kraju dana, nega kože može biti bez stresa. transformativni režim kada spustite korake.

Pročitajte još i – Pena, sapun ili krema – vodič kroz proizvode za brijanje za vašeg muškarca

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!