Pena, sapun ili krema: Vodič za odabir savršenog proizvoda za brijanje za vašeg muškarca

proizvodi za brijanje

Bez obzira na to da li vaš muškarac nosi bradu ili se svakodnevno brije, oni sigurno znaju da je proizvod za brijanje podjednako važan kao i dobar brijač. Glavna uloga proizvoda za brijanje (pena, gel, krema, ulje ili sapun) jeste ne samo da zapeni, već da kreira barijeru između brijača i kože. Zato je izbor odgovarajućeg proizvoda za brijanje od velike važnosti, posebno ako imate osetljivu kožu. Sada kada je tržište prepuno najrazličitijih proizvoda za olakšicu prilikom brijanja, slažemo se da nije lako odabrati. Zato pošaljite vašem muškarcu ovaj mini vodič!

Zašto im je uopšte potreban proizvod za brijanje lica?

Pene, kreme, sapuni, gelovi i ulja za brijanje imaju sličan zadatak: omekšavaju tvrde facijalne dlake i čine da brijač lakše klizi. Zatim, podmazuju kožu, tako da se dobije minimalno trenje između oštrog brijača i suve kože i dlake. Drugim rečima, dobar proizvod za brijanje će minimizovati posekotine i kvržice na koži. Takođe, proizvod za brijanje umiruje kožu i čini je osveženom i posle brijanja. Ali, šta odabrati – penu, kremu, sapun ili ulje za brijanje?

Za maksimalne efekte prilikom brijanja, predlažemo italijanski profesionalni brend, kojem veruju berberi, Proraso.

proizvodi za brijanje

Povezano: Kako da iznenadite voljenog muškarca koji brine o svojoj bradi?

Krema za brijanje

Kao što samo ime sugeriše, krema za brijanje (shaving cream) je proizvod kremaste teksture, sa veoma hidratantnim svojstvima. Krema sporije peni, u poređenju sa penom za brijanje, koja ima mnogo bogatiju penu. Kreme za brijanje su odličan izbor za muškarce koji se briju svakog dana, a ne samo povremeno, jer im je potrebna maksimalna hidratacija koju mogu dobiti.

Vašem muškarcu preporučujemo luksuznu Proraso Kremu za brijanje Nourishing.

proizvodi za brijanje

Pene za brijanje

Pene za brijanje (shaving foams) su najatraktivniji proizvod od svih opcija. One imaju vazdušastu, laganu teksturu i vrlo brzo prave bogatu penu. Ako se vaš muškarac povremeno brije, može se odlučiti za penu kao vaš proizvod za brijaje. One su odličan izbor za brzinsko brijanje, ali nisu najbolja opcija za lubrikaciju kože. Zato, ako imate osetljivu ili suvu kožu lica, nećete imati mnogo benefita od pene za brijanje.

Mi vam predlažemo Proraso penu za brijanje Refreshing.

proizvodi za brijanje

Gelovi za brijanje

Gel za brijanje (shaving gel) je verovatno najpopularniji proizvod od svih, namenjen brijanju kože. On ima tešku strukturu gela, koja pravi najveću penu od svih. Ako vaša koža lako reaguje na brijanje i sklona je iritaciji i stvaranju kvržica, gel za brijanje je najbolja opcija za vašeg muškarca. Tekstura gela odlično podmazuje kožu, i pruža, glatko i osvežavajuće brijanje.

Najkvalitetniji gel koji možete poklonite vašem muškarcu je American Crew Precision Shaving Gel.

proizvodi za brijanje

Sapun za brijanje

Pene i gelovi za brijanje koji dolaze u limenkama pod pritiskom su najvećim procentom – vazduh. Zato, ako želite maksimalnu barijeru između žileta i kože, probajte sapun za brijanje! On kreira hranljivu, odbrambenu barijeru između kože i brijača. Specijalni sapun se koristi u berbernicama, a možete ga naći i u slobodnoj prodaji kao profesionalan proizvod!

Dakle, za sapun za brijanje će vam biti potrebna četkica za nanošenje pene na lice (od prirodne dlake). Pokvasite četkicu, dobro je iscedite, i potom malo pokvasite površinu sapuna, i utrljavajte četkicu, kružnim pokretima, 30 sekundi, do 1 minut, kako biste kreirali penu i pokupili proizvod. Profesionalni berberi kažu da ko je probao sapun za brijanje, ne može se više vratiti na limenke gela ili pene!

Naša preporuka je izbor berbera, a to je Proraso sapun za brijanje u posudi Refreshing.

proizvodi za brijanje

Ulje za brijanje

Da, postoji i ulje za brijanje (shaving oil), koje nije toliko popularan proizvod, a evo i kako se koristi. Ono se nanosi PRE kreme ili pene za brijanje, kako bi omekšalo dlake još više, i odlično je za muškarce sa jako debelom facijalnom dlakom. Ako mislite da i najbolji gel ili pena za brijanje nisu dovoljno dobri – trebalo bi da probate pre-shave ulje!

Predlažemo vam American Crew Extra Gliding ulje za brijanje.

proizvodi za brijanje

Šta koristi vaš muškarac?

Pročitajte još i: Muška nega – Koji beauty proizovdi su njemu zaista potrebni?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!