Crni vs. braon ajlajner: Kada da nosite koji?

Čak i ako je vaša kolekcija ajlajnera ispunjena nijansama duge, sigurni smo da se za svakodnevnu šminku okrećete proverenim neutralnim tonovima. Za neke, preferencija je prirodni braon ajlajner, a za druge, to je dramatičan crni. Iako obe nijanse imaju svoje benefite, ostaje pitanje – u borbi između crnog i smeđeg ajlajnera, koji od njih pobeđuje? Make-up artisti se slažu da oba ajlajnera treba imati u kolekciji, ali evo kada se koji koristi, za najbolje rezultate.

Braon ajlajner – prednosti

1. Daje suptilniji look

Smeđe nijanse su svetlije i suptilnije od crne, i odlične su za kreiranje mekšeg efekta na očima. Ako želite prirodan, no make-up make-up look, braon ajlajner je najbolji za to.

2. Lepše stoji svetlijem tenu

Iako svako može da nosi onu nijansu ajlajnera koju želi, make-up artisti tvrde da su smeđi tonovi posebno lepi na svetlijem tenu, zato što izgledaju manje grubo od crnih. Zelene i sive oči uz svetlu kožu sa roze podtonovima su najpogodnije za efekat smeđeg ajlajnera.

3. Mnogo više nijansi za izbor

Kod crnih ajlajnera, vaše opcije su limitirane na crnu i tamnije crnu. Ali sa braon tonovima, dobićete veliku paletu nijansu da birate. Postoje varijacije braon ajlajnera – možete se odlučiti za one koje imaju malo više crvene ili bronzane. Razmislite o boji svojih očiju i suprotnim tonovima koji će učiniti da vam se oči istaknu. Ako imate zelene očič, odaberite crvenkasto-smeđu boju. Ako su vam oči plave, probajte nešto toplije, sa više bakarnih tonova.

Povezano: Pet neobičnih predmeta koji će vam pomoći da izvučete krilce ajlajnera

View this post on Instagram

A post shared by Gabrielle Godfrey (@gabie.godfrey)

Prenosti crnog ajlajnera

1. Dodaje dramu

Od Kleopatre do Elizabet Tejlor, crni ajlajner je učvrstio svoje mesto u istoriji zbog mogućnosti da doda dramu svakom izgledu. Crni ajlajner je upečatljiv i bolje ide uz glam look-ove, poput cat i smokey eye-a.

2. Stoji svima

Za razliku od braon tonova, koji se bolje vide na svetlijim očima i tenovima, svako može koristiti crni ajlajner da pojača svoj izgled. Maltene svako, bilo koje boe očiju može nositi crni ajlajner.

3. Dostupan je u  više formata

Iako su crni ajlajneri prilično monotoni, to ne znači da ne možete eksperimentisati sa njima kroz različite formate. Tečne formule su sjajne da kreirate grafičke linije, dok olovke daje mekši izgled, i bolje su za smokey eye.

ajlajner

Kako da odaberete?

Razmilite koliko intenzivan look želite

Po prirodi, crna nijansa je mnogo intenzivnija od braon. Bilo da je razmazana linija ili oštro krilce, crna boja će se istaći. S tim na umu, odlučite se za crni ajlajner kada želite jači izgled ili se držite onog braon za suptilniji, dnevni look.

Uzmite u obzir boju očiju i ten

Iako obe nijanse mogu stajati prelepo na svakome, uzmite u obzir kontrast koji stvaraju uz vaše prirodne crte – kada ih birate. Ako imate svetle oči i svetlu kožu, crni ajlajner će delovati dosta dramatično. Ako ne želite tu dramu, odlučite se za smeđi.

Nivo vaših veština

Ukoliko ste potpuni početnik i niste tako vešte – možda je bolje da se držite braon ajlajnera za početak jer se lakše uklanja i približiniji je prirodnim tonovima kože. Kada usavršite tehniku nanošenja, možete preći na crni ajlajner.

Pročitajte još i – 4 tipa winged ajlajnera i kako da odaberete onaj za svoje oko?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!