Poput lutke: Kako da postignete “doll lashes” efekat trepavica?

"doll lashes" efekat

Kada govorimo o šminkanju očiju, raskošne trepavice poput lutke su trenutni make-up trend! Setite se trepavica koje je imala vaša lutka – upravo taj izgled želimo da postignemo. Naravno, za taj look nam je potrebna najbolja moguća maskara, ali i malo veštine. “Doll lashes” trend nosi posebnu retro vibraciju, stoga će sjajno stajati uz ostale retro detalje. U nastavku vas čeka step-by–step tutorijal kako da postignete “doll lashes” efekat uz vašu omijenu maskaru!

“Doll lashes” efekat: korak po korak

Korak #1: Ten mora biti besprekoran

Pre nego što pređemo na zabavne stvari (odnosno, nanošenje maskare), trebalo bi da kreirate besprekornu podlogu za eye make-up, kako bi sva pažnja bila na trepavicama. Počnite tako što ćete naneti prajmer, koji odgovara vašem tipu kože (hidratantni za suvu, a matirajući za masnu). Potom nanesite što prirodniji tečni puder i korektor, koji će zamaskirati tamne kolutove oko očiju. Želite svu pažnju usmerenu na trepavice, a ne na tamne kolutove oko očiju.

Korak #2: Nanesite senku na oči

Sada je vreme da pređete na oči. Odaberite boju senke koju voite da nosite, ali obratite pažnju da bude što neutralnija i svetlija boja, kako bi sva pažnja ostala na retro trepavicama. Ako želite da ostanete u “vintage” modu, odaberite pastelnu ili šimerastu neutralnu senku. Nanesite je na ceo kapak i dobro izblendajte.

"doll lashes" efekat

Korak #3: Pripremite se za “čišćenje”

Pošto  Iefekat zahteva dosta maskare, dobra ideja je da pored sebe imate bocu micelarne vode i štapiće za uši, kako biste bile spremne za brzinsko popravljanje eventualnih greškica.

Korak #4: Iscrtajte liniju trepavica

Koristeći crnu vodootpornu olovku za oči, icrtajte liniju gornjih trepavica, uz blago “krilce” na spoljašnjim krajevima očiju za minimalni “wing” efekat. Ako imate spuštene kapke, i postizanje “krilca” na krajevima se čini kao nemoguća misija, nanesite olovku dok su vam oči otvorene.

Korak #5: Dodajte sloj maskare

Potražite maskaru koja u sebi sadrži vlakna za dodatni volumen, u najcrnjoj mogućoj nijansi. Nanesite sloj maskare i na donje i na gornje trepavice, kako biste pojačale “drama efekat”. Pojačajte “super-retro” vibracije uz veštačke trepavice – odluka je na vama!

Povezano: Isprobajte “koktel” tehniku za nanošenje maskare!

"doll lashes" efekat

Korak #6: Vreme je za “doll lashes” efekat

Ovde počinje zabava! Kako biste kompletirale “doll lashes” efekat, uzmite crni tanki ajlajner, kako biste icrtale duže dlačice na donjim trepavicama. Najpre, istačkajte tačkice na liniji donjih trepavice, što je bliže moguće, uz same trepavice, i produžite ih koliko želite. Samo pazite da je svaka “nacrtana” trepavica deblja u “korenu”, a tanja pri vrhovima. Tačkice iscrajte sve do kraja “krilca” samog ajlajnera, kako biste vizuelno produžili oko. Umočite štapić za uši u micelarnu vodu i “počistite” eventualne greške.

Voila! To je to – sada imate trepavice poput super-modela! Setite se, šezdesete nikada nisu bile stidljive, kada je reč o make-upu!

Pročitajte još i: Profi tehnika kako da uvijete kratke i ravne trepavice (VIDEO)?

error: Content is protected !!