5 neočekivanih tačaka na licu na koje možete naneti hajlajter

hajlajter

U večitoj potrazi za blistavom, iluminirajućom kožom, u potrazi smo za najboljim i najlepšim tečnim i praškastim hajlajterima! Ipak, naglašavanje samo jagodica nije više dovoljno, jer nekada želimo da izgledamo glamuroznije. Na svu sreću, hajlajter nije make-up proizvoda samo namenjen jagodicama! Konsultovali smo profesionalne šminkere, kako bi nam dali nove ideje gde sve možemo naneti hajlajter, a to izgleda savršeno. U nastavku vam otkrivamo detalje!

Da li nanosite hajlajter na ove tačke na licu?

#1: Na celo lice

Verovale ili ne – za opšti sjaj kože (“all over glow”), pomešajte malo tečnog hajlajtera sa prajmerom ili dnevnom kremom i rasporedite po koži. Dobro utrljajte i sačekajte da se ovaj miks osuši. Nakon toga, nanesite tečni puder. Ovo je prirodan način da pojačate blistavost kože, pre naslojavanja šminke. Svi će vas pitati šta ste to radili sa licem kada tako blista “iznutra”, a ovu tajnu ćete znati samo vi!

View this post on Instagram

A post shared by Ina Francis (@inafrncs)

#2: Sredina čela

Hajlajtovanje sredine čela će sprečiti da vam ten izgleda ravno, beživotno i jednodimenzionalno (posebno kada koristite jak tečni puder ili previše bronzera). Ovako ćete osvetliti čitavo lice. Aplikacija hajlajtera na čelo mora biti što tanja i prozirnija, kako bi izgledala prirodno, a ne praškasto. Najbolji način za to je da pomešate malo tečnog hajlajtera sa tečnim puderom i nanesete ovaj miks sunđerčićem.

#3: Ispod obrve

Iako možda niste uspele da spavate 8 sati kvalitetnim snom, nanošenja malo hajlajtera ispod i iznad luka obrve je odličan metod da “fejkujete” dobar odmor. Fokusiranje hajlajtera oko obrve će vam dati viezulni efekat mini eye-liftinga. U ove svrhe možete koristiti i hajlajter u olovci.

Povezano: Najbolje četkica za hajlajter – 4 modela koja vam trebaju!

#4: Sredina kapka

Bilo da radite full smokey-eye look, ili idete neutralnom rutom, kapak je zaista neobično mesto za hajlajter, ali verujte nam, da će učiniti veliku razliku. Predlažemo vam praškasti hajlajter za ovu svrhu. Napakujte proizvod ravnom četkicom na sredinu kapka i u unutrašnji ugao oka. Ovaj trik će učiniti da vam oko svetluca! Ako želite “foiled” izgled, poprskajte malo fiksatora za šminku na četkicu i tako je umočite u hajlajter i nanesite na kapak.

Povezano: 7 trikova sa hajlajterom zbog kojih ćete ga još više zavoleti!

#5: Kupidonov luk

Učinite usne punijim i sočnijim uz malo hajlajtera! Kupidonov luk u obliku slova V na vrhu usnaa je savršeno mesto za dodavanje sjaja, jer pruža efekat punijih usana. Nanesite praškasti hajlajter na prst i nežno ga utapkajte. Kada vas svetlo obasja, usne će delovati punije i sočnije!

Gde vi obično nanosite hajlajter?

Pročitajte još i: 7 tipova hajlajtera i kako da odaberete onaj pravi?

error: Content is protected !!