Kako da pravilno skinete crvene i tamne ruževe sa usana?

skidanje karmina

Počela je sezona tamnih i crvenih ruževa za usne, a to znači samo jedno: muke sa njihovim skidanjem na kraju dana! Koliko god da su nijanse lepe, na kraju završimo sa razmrljanom bojom oko celih usana. Skidanje ruževa u ovim bojama u mat formuli znaju da naprave poseban problem- Zato vam u nastavku donosimo najbolje oprobane savete za uklanjanje crvenih i tamnih karmina – bez fleka!

Kako se bez muke uklonite crvene i tamne ruževe sa usana?

Nošenje crvenog ili tamnog berry karmina zaista podiže samopouzdanje u sekundi! Dajte nam kvalitetan tečni karmin koji se ne uvlači u linije usana, traje dugo i ima pun pigment – i osvojićemo svet! Ali prilikom njihovom skidanja, često ostane “stain” na usnama, iliti trag u boji. Nekada se čini nemogućim da u potpunosti uklonimo crveni trag. Zato pročitajte trikove i savete kako da efikasno uklonite crvene i tamne karmine sa usana, bez po muke!

Savet #1: Koristite uljani skidač šminke i potom vlažne maramice

Najbolje sredstvo koje će rastopiti tamni tečni karmin jeste uljani skidač šminke. Nanesite ga na usne, isperite toplom vodom i potom pređite vlažnim tuferom ili vlažnom maramicom za skidanje šminke, kako biste u potpunosti uklonili uljani trag.

Povezano: 5 prirodnih ulja idealnih za skidanje šminke

skidanje šminke

Savet #2: Koristite prajmer za usne

Prevencija je najbolji način da sprečite teško uklanjanje ruževa. Zato šminkeri najčešće savetuju da pre nanošenja tečnog mat ruža u tamnoj boji nanesete specijalni prajmer za usne. On je obično u formi stika sa voskastom i silikonskom formulom, koja predstavlja barijeru između vaših usana i ruža.

#3: Hidrirajte usne što je više moguće

Suve, ispucale usne više upijaju boju, i zato se lako ofarbaju posle nošenja ruža, tvrde profesionalni šminkeri. Zato je jako važno da vam usne budu hidrirane, koliko je god to moguće. Savetujemo vam da napravite šećerni piling za usne, od šećera i kokosovog ulja, kojim ćete ukloniti mrtve ćelije kože. On će ujedno omekšati usne, kako bi bile pune i hidrirane. Nakon toga nanesite balzam za usne u obilnom sloju.

nega usana balzamom

#4: Kada ništa drugo “ne radi”, probajte micelarnu vodu ili penu

Ako ulje nije dovoljno jako da rastopi crveni ili tamni ruž sa usana, malo micelarne vode ili penastog čistača može pomoći. Mala kapljica je dovoljna, kako ne biste isušili nežnu kožu usana.

Pročitajte još i: Otkrivamo super trik kako da vam tečni mat karmin ne isuši usne

error: Content is protected !!