5 stvari koje žene sa savršenom kožom rade svakog jutra

savršena koža

Svaka od nas zna bar jednu drugaricu/koleginicu/poznanicu koja ima savršenu kožu sa minimalno nege, i uvek se zapitamo – kako li joj uspeva? Blistava i zdrava koža je ideal mnogih, ali to ne znači da je nemoguće postići. Zato vam u nastavku otkrivamo 5 stvari koje žene sa savršenom kožom rade svakog jutra!

Pet tajni žena sa savršenom kožom

Tajna #1: One čiste lice dva puta na dan

Ovo se čini kao korak koji često uzimamo “zdravo za gotovo”, ali to je prva stepenica ka prelepoj koži. Čišćenje kože dva puta na dan – ujutru i uveče jer navika br. 1 svih žena sa perfektnim tenom. Koža je sklona skupljanju nečistoća, prašine, sebuma i toksina, koje se zavuku u pore, i naprave dar-mar od vašeg tena. Temeljno i nežno čišćenje kože je esencijalno ako želite da podržite prirodni proces čišćenja i obnavljanja kože. Pronađite čistač koji odgovara vašem tipu kože i potrebama – i pravac kupatilo!

čišćenje kože

Tajna #2: One koriste SPF zaštitu cele godine

I ovo se čini kao očiti savet, ali samo zamislite da je čak 90% znakova starenja na koži uzrokovano sunčevim zračenjem! Iako mislite da tokom jeseni i zime nema potrebe za SPF kremom, razuverićemo vas: UVA zraci, koji su odgovorni za starenje kože, su podjednako jaki tokom cele godine, dok su UVB zraci (koji uzrokuju opekotine) slabiji. Zato se naoružajte laganom SPF zaštitom, koju ćete nanositi pre izlaska iz kuće i obnavljati tokom dana. Za deset godina, koža će vam biti zahvalna!

Mi vam savetujemo Skinology SPF 25 hidrantnu kremu za lice.

Povezano: Da li treba da koristim SPF faktor za lice i tokom hladnih dana?

Tajna #3: One koriste serume sa antioksidantima

Antioksidanti sprečavaju prve znake vidljivog starenja, tako što neutrališe molekule slobodnih radikala. To su izuzetno nestabilne čestice, iz zagađenja, dima, i UV zraka, koji oštećuju DNK kože i time uzrokuju njuno brže starenja. Najefikasniji antioksidantni sastojci koje možete uvesti u rutinu su: vitamin C, vitamin E, ekstrakt zelenog čaja, resveratrol, niacinamid, ekstrakt ženšena, ferulična kiselina… Najveća koncentracija antioksidanata je u serumima, zato što pre uvedite u jutarnju rutinu boost antioksidanata!

Naša preporuka je Skinology Vitamin C serum za lice, sa dnevnom dozom antioksidanata za vašu kožu.

vitamin c serum

Povezano: 8 mitova o nezi kože u koje morate prestati da verujete

Tajna #4: One neguju kožu po regijama

Različiti delovi lica imaju različite potrebe, koje su uslovljene debljinom kože i količinom lojnih žlezda. Zato se većina žena muči sa masnijom T zonom (čelo, nos i brada), i dehidriranim obrazima. Žene sa savršenom kožom koriste specijalne maske i glinu kako bi uklonile višak sebuma i sprečile potencijalne aken sa T zone, a dodatno hidriraju obraze! Probajte i vi!

nega kombinovane kože

Tajna #5: One biraju odgovarajuću šminku

To je što je određeni make-up proizvod izuzetno popularan, ne znači da je idealan za vašu kožu. Svako od nas ima jedinstvene potrebe kože, zato je važno da pronađete prajmer i puder koji odgovara vašoj koži. Dobro osluškujte ponašanje kože kada uvedete novi tečni puder, kako biste otkrili da li vam u potpunosti odgovara.

Pročitajte još i: Lepota po uzoru na Francuskinje

error: Content is protected !!