Iskoristite sve do kraja: 9 saveta kako da vam beauty proizvodi traju do 30% duže

beauty proizvodi

Hajde da nešto priznamo: svi želimo da nam beauty proizvodi traju duže, a posebno oni favoriti koji su tako dobri (i skupo plaćeni), da želimo da iskoristimo baš svaku kap! Možda je to tečni puder u savršenoj nijansi, koja je kao vaša druga koža, ili ruž koji se više ne proizvoda. Verovatno ste i same “kopale” ostatke ruža za usne, štapićem za uši, ili sekle tube omiljenih prajmera i krema, da izvadite ostatak. Zato smo za vas sabrali 9 najboljih saveta TikTokera, kako da vaše kozmetičke proizvode iskoristite do 30% više.

Koliko proizvoda zapravo bacamo?

Jedna studija “The Daily Mail”-a, otkrila je da u proseku bacamo oko trećinu make-up proizvoda, a da toga nismo ni svesni, usled njegove neodgovarajuće ambalaže. Isto važi za karmine (bacimo oko ¼ proizvoda, koji ostane “zarobljen” u pakovanju).

Bilo da ste super štedljivi ili jednostavno želite da vam beauty proizvodi traju duže, jer se plašite da im nećete moći naći zamenu, uvek je dobra ideja da izvučete maksimum iz proizvoda koje imate.

#1: Tečni puder sipajte u vodu

Odvrnite pumpicu tečnog pudera i njom sastružite ostatke proizvoda sa zidova bočice, i potom, sipajte ove kapi u čašu vode, koja je ¼ puna. Promešajte tečnost četkicom i tako nanesite vlažne kuglice tečnog pudera, za blistavu kožu. Ili, pomešajte ostatke tečnog pudera sa kremom za lice, i napravite toniranu kremu.

#2: Nabavite metalni “ključ” za istiskivanje tube

Ovaj koristan proizvod možete nabaviti u radnjama sa slikarskom opremom ili profesionalnim kozmetičkim prodavnicama. Jednostavno, nakačite metalni “ključ” na kraj tube, i urolajte je, tako da istisnete svaku kap paste za zube, kreme za ruke ili šampona.

#3: Nanesite vazelin kao bazu za parfem

Kako bi vam parfem duže trajao tokom zime, kada mirisi sporije isparavaju, isprobajte klasični trik: na sve tačke na koje nanosite parfem, nanesite najpre vazelin, koji će biti hidratantna podloga, za bolje isparavanje mirisa. Na ovaj način, štedećete omiljeni skupoceni parfem.

#4: Selotejpom uklonite stvrdnute delove kamenog pudera

Ulja sa kože i sa četkice mogu uzrokovati stvrdnjavanje gornjeg sloja kamenih make-up proizvoda (pudera, bronzera, rumenila) i njegov voštani osećaj na dodir. Ne bacajte proizvod – samo zalepite selotejp preko suvih delova, i odlepite – voštani sloj će se lako ukloniti na taj način.

#5: Ubacite bočice šminke u toplu vodu kada su pred kraj

Bez obzira da li je to maskara, tečni puder ili korektor – toplota će omekšati ostatke make-up proizvoda sa ivica ambalaže. Samo ubacite šminku u šolju tople vode.

#6: Šampon nanosite samo na teme

Nema potrebe da utrljavate šampon na dužinu i na krajeve kose – pena koja je na temenu je dovoljna da očisti i dužinu kose od nečistoće i ostataka styling proizvoda.

#7: Smanjite korišćenje skincare proizvoda kada ste kod kuće

Potrebe naše kože zavise od našeg dnevnog okruženja i izlaganja različitim agresorima tokom dana, poput zagađenja ili UV zraka. Zato ne morate koristiti kompletnu skincare rutinu onim danima kada ste kod kuće, jer se verovatno ne šminkate, i mnogo ste manje izloženi zagađenju. Svedite negu na čistač, serum i kremu.

#8: Šminkajte se prstima

Jedna od najvećih debata među šminkerima jeste da li je bolje koristiti sunđere, četkice ili prste za nanošenje tečnih i kremastih make-up proizvoda. Ipak, kada je reč o štednji, znajte da sunđeri i četkice upijaju veliku količinu proizvoda. Zato su prsti najekonomičnije rešenje, kada je reč o nanošenju tečnog pudera, korektora ili kremastog rumenila.

#9: Ubacite krejon u frižider pre zarezivanja

Kada režete omiljenu olovku za oči ili usne, lako je potrošiti je celu! Jedna od najvećih grešaka je rezanje olovke nekoliko puta, kako biste dobile tanku liniju. Umesto toga – ubacite olovku u frižider, kako biste sprečili da se vrh olovke kruni, i napravite super tanak vrh!

Povezano: 8 najboljih beauty saveta koji donose uštedu

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!