Make-up vodič: Kako da pravilno koristite mat senke na očima?

mat senke

Sada kada su u ponudi šimeraste senke, praškasti gliter i metalik tečne senki, ideja mat senki deluje pomalo bledo i isprano. Ali, koliko god volele šljokice, nekada, uz pravilno nanošenje, i mat šminka može biti jednako zadivljujuća. Ako nam ne verujete, u nastavku pročitajte kako da se pravilno koriste mat senke na očima!

Dnevna šminka uz mat senke – step by step

Tokom dana, pametno je da vam šminka izgleda lepo, ali bez suvišne drame. Opredelite se za šminku u dva tona, sa puno dimenzije, bez prejakog izgleda. Ne treba da deluje kao da ste se previše trudili i šminkali sat vremena

#1: Prajmer za senke je obavezan

Najbolji način da mat senke učinite dugotrajnim jeste da započnete šminkanje prajmerom za senke. On će kapcima pružiti ujednačenu bazu za besprekornu aplikaciju, i pomoćiće da senke ostanu u gde jesu. Ako nemate prajmer, malo korektora ili tečnog pudera na kapcima će učiniti isti efekat.

#2: Nanesite baznu senku na kapak

Sada je trenutak da odaberete svetlu, baznu mat senku, kojom ćete prekriti čitav kapak. Neka to bude boja slonovače, bež, boja duvana, bele kafe i ostale zmeljane nijanse koje deluju prirodno i nežno.

paleta mat senki za oči

#3: Dodajte dimenziju

Ovaj korak se bazira na dodavanju dubine očima. Koristeći tamniju mat braon nijansu iz iste palete definišite pregib kapka još dublje, fokusiraći boju na spoljašnji ugao oka. Dobro izblendajte senku u pregibu, jer se greška sa mat senkama još više vide.

Povezano: 7 načina da nanesete senke za oči za baš svaku priliku

#4: Ne zaboravite donju liniju trepavica

Kreirajte blagi “smokey” efekat ispod očiju uz mat braon senku, kojom ćete oivičiti donju liniju trepavica. Na taj način ćete povezati ceo look i učiniti da on izgleda zavodljivo i lepo, baš kao da ste koristili gliteraste senke.

#5: Dodajte maskaru

Nijedan look se ne može završiti bez bogatog sloja dramatične maskare. Istaknute trepavice će još više naglasiti matte izgled na očima, zato ne štedite na maskari.

Mi vam predlažemo City Color Extreme Bold maskaru, sa fenomenalnim “bold” efektom.

city color maskara

Bonus savet: Mat senke je najbolje nanositi pljosnatim četkicama od prirodne dlake, poput ponijeve ili kozje dlake. Ovakve dlačice će najbolje pokupiti i distribuirati pigment po kapku. Za blendanje koristite uže i tanje četkice od prirodne dlake, i nežan pokret za blendanje. Samo na taj način ćete zadržati pigment tu gde treba da bude.

Pročitajte još i: 8 neočekivanih načina upotrebe senke za oči

error: Content is protected !!