“Naked Smokey” je neutralna verzija klasičnog make-upa za jesen 2023.

naked smokey
Instagram/Printscreen

Ako je i vama leto dosadilo, i željno iščekujete kolačiće sa bundevom, mekane džempere i kafe sa karamelom, razumemo vas! Ukoliko vam je dosta minimalističke šminke i “sunkissed” boja, onda definitivno morate isprobati “naked smokey eye”– nežni, “poludovršeni” oblik klasičnog “smokey eye”-a. Ovo je savršen način da povežete ležernu letnju šminku i romantični glamur jeseni, uz zanimljiv obrt na “latte make-up”. U nastavku saznajte više o ovom letnjem trendu.

“Naked Smokey Eye” – kakav je to stil šminkanja?

Kada čujete “naked smokey”, verovatno momentalno želite da iskopate staru Urban Decay paletu sa nude tonovima, ali ova nova “clean girl” estetika se više zasniva na luksuzu bez puno truda, bez nagomilavanja više različitih nijansi senki. Umesto preterano izblendanih, skulpturisanih eye look-ova, koje ste kopirali sa Youtube tutorijala 2016. godine, ovaj novi make-up stil se zasniva na ležernijem šminkanju. Radi se o toplom nanosu smeđe senke preko celog kapka, slično poput “latte make-upa”. Lagane, difuzirane smeđe senke su suprotnost tradicionalnim  teškim, tamnim zadimljenim očima. Takođe – “naked smokey” se zasniva na mat smeđim, a nikako ne šimerastim bronze nijansama.

View this post on Instagram

A post shared by pati dubroff (@patidubroff)

Kako da dobijete “naked smokey” look?

“Naked Smokey” se zasniva na jednostavnosti. Šminka treba da izgleda kao da se jeste trudili, ali bez šminkanja u trajanju od sat vremena ispred ogledala. Jedan od najlakših načina za ovaj izgled jeste korišćenje kremaste senke u mat braon nijansi. Ako preferirate praškaste senke, nabavite malu paletu sa mat smeđim tonovima. Senke možete naneti i prstima, a uz malo svetlog korektora ispod obrva, vaše oči će se još više istaknuti.

Kada ste pripremili kapak, uzmite senke i četkice i bacite se na blendanje. Počnite od linije trepavica, koristeći srednje tamnu braon nijansu, i izblendajte je sve do pregiba kapka. Potom, nanesite omiljenu tamno braon na spoljšni ugao oka, i izblendajte je naviše, prema pregibu. Kada je oko konturisano i zadimljeno do perfekcije, dodajte individualne trepavice za dodatnu definiciju.

Povezano: “Latte make-up” je nova verzija popularne “vanilla girl” estetike

“Naked Skin” kao dodatak uz “Naked Eye”

“Naked Smokey” nije kompletan bez blistave, savršene kože. Zato kao podlogu za lice koristite serum-puder, koji je lagan i prozraan na koži i ne izgleda teško. SPF krema je obaveza, jer štiti kožu i daje joj blagi sjaj. Za razliku od “latte” šminke, kod “naked smokey” stila ne morate kompletnu šminku uraditi monohromatski, već smeđe oči možete upariti uz crvene ili ručiaste usne. Nabacite lagani džemper preko letnje slip haljine i ušuškajte se, jer je ovaj stil šminkanja praktično izmišljen za intimne večere i prohladne septembarske večeri.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!