“Traptox” je nova vrsta botoksa koja opušta i izdužuje određeni deo tela

traptox

Da li postoji nešto što botoks ne može? Ovaj derivat bolutinskog toksina zaglađuje bore i linije, zaustavlja prekomerno znojenje, pa čak i prevenira nastanak migrena. Ipak, na ovaj spisak moramo dodati još jednu funkciju, a to je opuštanje napetosti u ramenima i vratu. Botoks se zato aplicira u trapezoidni mišić, a ova “Traptox” procedura postaje sve popularnija. Rezultat je duži, opušteniji vrat i bolje definisana ramena. Injekcija botoksa izgleda da može da popravi držanje tela, a više o ovome pročitajte u nastavku.

Šta je “Traptox” i kako pomaže?

Trapezoidni mišić podrazumeva veliku mišiću grupu koja se proteže od korena vrata, preko ramena, sve do donjeg dela leđa. Inejktiranje botoksa u ovu regiju se primenjuje godinama, a tek nedavno je ova procedura postala poznata. Usled savremenog načina života, koji podrazumeva preterano vežbanje, podizanje tereta, loše pozicije tokom spavanja, nepravilno držanje i pogrbljeno sedenje, sve više ljudi pati od ukočenosti i spazama u vratu i ramenima. Botoks opušta ove mišiće, i zauzvrat, popravlja držanje, olabavljuje ukočenost vrata i ramena, uklanja bol i kreira izduženi i konturisani vrat. Ubrizgavanje Botoxa ima pozivitan efekat na mišićne čvorove i hronične migrene.

traptox

Efekti “Traptox” tretmana

Injekcija botoksa u trapezoidni mišić pruža:

  • Opuštanje ovog mišića
  • Smanjen bol i ukočenost
  • Smanjene preterane kontrancije mišića
  • Izdužen i prav vrat

Doktori objašnjavaju da je sprečavanje bolova kod parcijalne relaksacije ovih mišića najznačajniji benefit tretmana. Mnoge osobe imaju tenziju unutar trapezoida, koji uzrokuje bol u ramenu i ukočenost. Aplikovanje botoksa ili drugih neuromodulatora, smanjuje tenziju i tenzione glavobolje, kao i “tech neck” efekat.

Injekcija botoksa u trapezoidnu regiju takođe kreira izdužen vrat i prava ramena. To se dešava jer botoks delimično deaktivira mišiće, čime oni gube veličinu i volumen. Ovo može takođe opustiti preterane kontrakcije mišića, čime se popravlja držanje tela.

Povezano – Momentalno izdignutije obrve: Da li ste čule za botox brow lift?

traptox

Da li intervencija boli?

Injektovanje botoksa u trapezoide mišiće ne boli više od klasične injekcije botoksa u lice ili drugde na telu. Osetićete kratki uvod sa svakom injekcijom, dok igla bude probadala kožu. Osim toga, nećete osetiti nikakvu nelagodnost tokom ni posle tretmana. Dermatolog će vam naneti anestetik kremu pre inejckije, kako bi tretman bio ugodan.

Šta da očekujete?

Ovo je relativno kratka i brza procedura, koja traje od 10-20 minuta. U proseku, oko 50 jedinica botoksa se injektira u levi i desni trapezoidni mišić, ali nekim osobama je potrebna malo veća količine, usled veličine mišića. Svaka osoba se posebno procenjuje na doktorskim konsultacijama.

Dermatolog će najpre obeležiti područja koja će injektirati. Potom će brzinski aplikovati iglu u svaku obeleženu regiju. Dobra stvar kod “traptox”-a je tšo nema vremena oporavka, ali je vreme potrebno za razvijanje rezultata. Oni se mogu videti 2-3 dana posle injekcije, a puni efekat se vidi posle 2-3 nedelje. Kada botoks počne da oslabljuje mišić, osetićete manje napetosti i zategntosti u ramenu i vratu. Moći ćete više pokretati ove delove tela. Obično, rezultati traju oko 4 meseca, dok nekima mogu trajati i mesec dana duže.

traptox

Nega nakon tretmana

Dermatolog će vam preporučiti isti protokol, kao kod injektovanja botoksa u lice. To znači – vežbanje je zabranjeno, kao i ležanje 8 sati posle procedure. Konzumiranje alkohola je zabranjeno tokom prvih 24 sata, kao i sauna, đakuzi i parna kupatila. Blago crvenilo i natečenost su tipični posle tretmana traptoxa. Led će u ovom slučaju olakšati simptome. Takođe je važno da sedite i hodate pravo, bez grbljenja.

Pročitajte još i: Anti-aging za početnike – Baby Botox

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!