Momentalno izdignute obrve: Da li ste čule za Botox Brow Lift?

botox brow lift

Botox je najpoznatiji po tome što sprečava stvaranje bora i zaglađuje čelo, ali ono što je manje poznato jeste da može da poboljša izgled kože oko očiju i obrva. Ovaj tretman se naziva “Botox Brow Lift”, a češće ga možemo naći pod skraćenicom “browtox”, kada se koristi da ispravi neujednačen izgled obrva. Više o ovoj proceduri, pročitajte u nastavku.

Koža oko očiju kao pokazatelj starenja

Delikatna koža oko očiju ima prirodnu tendeciju da se bora i opušta, kako starimo, tako da oko deluje manje ili naduveno. Postiji mnogo nehirurških procedura koje mogu učiniti kožu oko očiju glatkom i čvrstom, a jedna od njih su injekcije Botoxa.

Botox Brow Lift – o čemu se radi?

Ova procedura podrazumeva više malih injekcija botoxa, u donjoj regiji čela, oko očiju. Ona opušta mišiće, koji smanjuju bore oko očiju i blago izdiže obrve, sa efektom “otvaranja” očiju.

Pun rezultat botoxa zahteva nekoliko nedelja, tako da je najbolje da ovu proceduru planirate unapred, ukoliko vam je vreme značajan faktor. Posle procedure, ne treba trljati injektirano područje, trebalo bi izbegavati treninge, paru i saunu naredna 24 h. Odmah nakon aplikacije mogući su blagi neželjeni efekti poput bola, crvenila, ili blage modrice, a u retkim slučajevima, može se javiti i glavobolja.

Povezano: Razmišljate o botoxu – Donosimo kompletan vodič kroz ovu proceduru!

botox brow lift

Za koga ovaj tretman nije?

Važno je da znate da je botox kontraindikovan osobama sa neuromuskularnim poremećajima, trrudnicama i dojiljama, kao i svima sa alergijom na botox.

Koliko dugo traju rezultati?

U proseku, botox traje 3-4 meseca, a ovo varira od pacijenta do pacijenta, u zavisnosti od snage njegovih facijalnih mišića. Pokret lica polako počinje da se vraća posle par meseci.

Šta ukoliko vam se efekat ne svidi?

Za razliku od filera, koji se mogu istopiti, botox se ne može preokrenuti, tako da je jedini način da da “rešite” botoxa – prirodno čekanje da efekat popusti. Zato je važno da dobro istražite proceduru i doktore, pre tretmana, i da obavite punu konsultaciju, kako biste bili sigurni u rezultate.

Da li biste probali “Botox Brow Lift”?

Pročitajte još i: Anti-aging za početnike – Baby Botox

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!