Saznajte sve o novoj tehnici trajne šminke obrva: Nanoblading

nanoblading

Nema sumnje da su obrve kontroverzna tema. Sve smo rođene s njima, ali svaka od nas ima čvrsto mišljenje o tome kako bi trebalo da izgledaju. Prisetite se ’90-ih: što su tanje i zaobljenije, to su bile lepše. Ipak, poslednjih godina, u trendu su čupave, deblje obrve. Sa napretkom tehnologije, šminkanje obrva je prešlo od olovki i gelova na trajnu šminku. Ako ste upoznati sa microblading tehnikom šminkanja obrva, onda ste možda čule za mlađu sestru ove tehnike, a to je – nanoblading! U nastavku vas upoznajemo sa ovom tehnikom trajne šmimke obrva!

Šta je tačno nanoblading?

Nanoblading predstavlja vrstu tetoviranja obrva, koja koristi malu, ručno vođenu napravicu za tetoviranje, koja radi na principu jedne nano (veoma tanke) iglice, kojom se boja nanosi ispod površine kože. Ova fina iglica taloži pigment ispod kože, tako da imitirira realnu i tanku dlačicu obrve. Pigment koji se koristi je polutrajan i izbledeće tokom vrenema, što je sjajno, za slučaj da želite da promenite svoj look.

View this post on Instagram

A post shared by 𝔎𝔱𝔥𝔞𝔫𝔨𝔰𝔢𝔯𝔦𝔠𝔞 (@kthankserica)

Koliko dugo traje nanoblading?

Tačno vreme dugotrajnosti ove metode zavisi od više faktora, poput vrste pigmenta, boje i vašeg tipa kože. Ono što možete da očekujete jeste da nanoblading potraje do 2.5 godine. Ali, budite svesne da kao kod bilo koje druge vrste tetoviranja obrva, jedna ili dve korekcije su neophodne, kako bi vaše obrve delovale oštro i sveže. Naravno, ako primetite izbleđivanje boje ili rupice među dlačicama, uvek ih možete popuniti šminkom za obrve – olovkom ili gelom.

Nanoblading vs. microblading: razlike

Sigurno vam je prvo pitanje: po čemu se razlikuju microblading i nanoblading tehnike trajne šminke obrva? Postoji više ključnih razlika, počev od vrste igle koja se koristi. Za razliku od nanoblading-a, microblading tehnika podrazumeva korišćenje više iglica u isto vreme, a svaka od njih je deblja od nano iglice. Dok microblading tehnika pruža rezultate između godinu i dve, nanoblading može trajati do 2.5 godine.

Iako je microblading odličan za popunjavanje i oblikovanje obrva, nije toliko precizan kao nanoblading. Nanoblading je bolji za postizanje ultra-preciznog, prirodnijeg izgleda obrva. Takođe je važno da pomenemo da pošto nanoblading koristi tanju iglicu, manje je invazivan i traumatičan za kožu od microbladinga. Zato je vreme zaceljivanja kraće kod nanobladinga.

Povezano: Japansko iscrtavanje obrva je prošlost – upoznajte se sa “microfeathering” tehnikom trajne šminke

Šta možete očekivati na tretmanu nanobladinga?

Ako se odlučite da uradite nanoblading, savetujemo vam da odradite istraživanje i osigurate da je vaš odabrani nanoblading tehničar obučen i da kreira rezultate koji se vama dopadaju. Najpre bi trebalo da popričate sa njim, i otkrijete infomracije o tipu vaše kože. Potom ćete se zajedno dogovoriti o nijansi pigmenta koji ćete koristiti, oblika obrve i svih onih detalja koji će doprineti sjajnom rezultatu.

Potom će nanoblading tehničar iscrati šablon oko vaših obrva, i naneti kremu protiv bola, pre nego što tetoviranje počne. Tehničar će početi da unosi pigment mašinicom ispod kože, koristeći fine poteze iglicom. Kada je postignut oblik, konstultovaće vas oko rezultata, kako bi eventualno korigovao ponešto.

nanoblading

Pročitajte još i: Tattoo obrve vs. microblading vs. puder obrve – U čemu je razlika?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!