7 make-up proizvoda koji vam trebaju za DIY novogodišnju šminku!

novogodišnja šminka

Novogodišnje veče donosi navalu emocija i radosti, jer konačno ispraćamo ovu izazovnu 2020. godinu, i pozdravljamo novu 2021, od koje mnogo očekujemo. Jedna od glavnih tema svakog dočeka jeste kako ćemo izgledati, a to uključuje odeću, šminku i frizuru! Iako ćemo ovaj doček provesti u toplini domova, sa smanjenim brojem gostiju, to ne znači da treba da se odreknemo šminke za to veče! Naprotiv – hajde da to veče učinimo svečanim i lepim, bez obzira na lokaciju slavlja. Pošto sigurno nećete tražiti usluge profesionalnog šminkanja za doček kod kuće, evo čime treba da se “opremite” kako biste se same našminkale za Novu godinu!

Šta vam treba za blistavu novogodišnju šminku?

#1: Dobar prajmer za ten

Ako želite da vam šminka izdrži celo veče, i odoli svim poljupcima i zagrljajima sa ukućanima – potreban vam je i dobar prajmer za ten! Ako imate neki u kolekciji već, poslužiće bez problema! Setite se da uvek odaberete prajmer prema tipu kože: ako imate suvu kožu, okrenite se hidrirajućim prajmerima, a ako ste masnokožac, za vas je bolji silikonski matirajući prajmer!

#2: Glitter senke

Kakva je to novogodišnja šminka bez šljokica? Ako niste preterano vešte sa nanošenjem glitera na oči, nabavite paleticu sa presovnim gliterima, koji su u gelastoj osnovi. Ovakve senke možete naneti prstima na kapak, kao topper za klasične praškaste senke. Ako ipak želite da eksperimentišete sa šminkom, nabavite lepak za glitere, nekoliko bočica glitera i sintetičku pljosnatu četkicu!

Povezano: TOP saveti za nošenje glitera na očima!

novogodišnja šminka

#3: Svetlucavi puder za setovanje

Ako želite da vam ten zasija u novogodišnjoj noći, ovog puta preskočite fiksiranje šminke mat puderom u prahu, već se okrenite svetlucavoj verziji! Potražite transparentni ili puder u boji koji sadrži gliter čestice, koje se tako lepo presijavaju pod svetlima. Nanesite ovaj šimerasti prah kao završni korak posle tečnog!

#4: Gliter ajlajner

Kada je reč o novogodišnjem dočeku – ne možete preterati sa šljokicama! Zato je novogodišnja noć idealna da isprobate gliter ajlajner. Nabavite ajlajner koji će se slagati uz make-up koji ćete nositi, a ako želite da privučete pažnju, neka to bude zlatni ajlajner sa puno šljokica!

#5: Hajlajter visokog sjaja

Kakva je to novogodišnja šminka bez jakog hajlajtera? Ako ste do sada kupovale samo diskretne hajlajtere, jer ne volite da privlačite pažnju, 31. decembra slobodno možete “preterati” i naneti najjači mogući hajlajter! Tako je – odaberite zaslepljujuć hajlajter i nanesite ga na sve visoke tačke lica: jagodice, ispod obrve, vrh nosa i vrh usana!

Povezano: Praznični look – Svetlucave crvene usne

novogodišnja šminka

#6: Veštačke trepavice

Čak i ako niste fan veštačkih trepavica – novogodišnja noć je definitivno vreme kada treba da ih isprobate! One su kao trešnjica na torti svakog svečanog make-up look-a. Savet: vežbajte nanošenje trepavica nekoliko dana pre dočeka, kako ne biste celo veče provele u borbi sa lepkom!

#7: Mat tečni karmin

Na samom kraju – kako bi vaše usne izdržale sve te koktele, dobru večeru i sočne poljupce, odaberite kvalitetan tečni mat karmin, koji obećava dugotrajnost i postojanost, bez razlivanja. Ako želite da u narednoj godini imate sreće u ljubavi, neka to bude crveni karmin!

Pročitajte još i: 6 trikova za glamuroznu novogodišnju šminku!

error: Content is protected !!