7 saveta za organizaciju kolekcije šminke bez nereda

organizacija šminke

Ako ste poput većine dama, koje vole da imaju ruž i paletu za svaku priliku, sigurni smo da imate poveću kolekciju šminke, koja prevazilazi prosečan neseser. Kako biste raščistili i dobro organizovali kolekciju šminke, bez nereda, u nastavku vam donosimo 7 saveta za organizaciju četkica, karmina, rumenila i ostalih make-up proizvoda!

Organizujte kolekciju šminke bez nereda

#1: Šminku čuvajte u fiokama, a ne na otvorenom

Najbolji način za čuvanje šminke je u fiokama –  daleko od direktne svetlosti. Ovo će ujedno sprečiti nered i sačuvati vaše proizvoda da dugo traju. Zato je mnogo bolji način da šminku ne čuvate izloženu na policama ili stolu za šminkanje. Ovako ćete ujedno raščistiti površinu stola ili komode za šminkanje, osećaćete se organizovano, i nećete brinuti o slučajnom obaranju omiljene palete senki.

#2: Raščistite viškove i staru šminku

Nema poente organizovati šminku sa isteklom rokom, zato što pre pretresite šminku i organizujte je u dve gomila: za baciti i za ostaviti. Setite se kada ste poslednji put nosile neki karmin ili senku i budite iskrene prema sebi. Proizvode koji su prazni – reciklirajte ili bacite u odgovarajući otpad. Gomilu koju ćete ostaviti, sortirajte u što više kategorija: proizvodi za oči, lice, usne, obraze itd.

neseser

#3: Organizujte šminku u providne organizatore

Svaka kategorija proizvoda bi trebalo da dobije svoju pregradu, fiokicu, ili plastični organizator. Zato je dobro da pronađete kutije i činije koje su od providne plastike, kako biste mnogo lakše pronašle proizvod koji vam je potreban. Nalepite nalepnice na kojima ćete napisati šta čuvate u njima, za maksimalnu organizaciju.

#4: Odvojite ono što često koristite

Poslažite organizatore prema tome šta najčešće koristite. Ako ne nosite senke za oči svakodnevno, nemojte ih staviti na vrh. Stavite one proizvode koje koristite u svakodnevnom šminkanju u korpicu “za svaki dan” – tako će vam puder, korektor i maskara biti pri ruci. Isto učinite i sa četkicama za šminkanje koje redovno koristite.

#5: Organizujte šminku tako da je vidite

Iako volimo da gledamo gomilu ruževa za usne u fioci – to postaje problem kada treba da nađemo onu nijansu koja nam je potrebna. Naš savet je da ih držite uspravno, naopačke, kako biste mogle pročitati nijansu sa dna tubice. Isti princip važi za senke, bronzere i rumenila: ako im je poklopac providan, držite ih “normalno” . Ako nije – obrnite ih naopako, kako biste videli nijansu.

sto za sminkanje

#6: Organizujte četkice za šminkanje

Najefikasniji način za organizaciju četkica za šminkanje jeste da ih sortirate prema tipu. Četke možete podeliti u dva kategorije: oči i lice. Držite ih odvojeno, kako ne biste zaturili četkicu za ajlajner među velikim i čupavim četkicama za prah puder. Četkice držite uspravno, u velikim čašama.

#7: Redovno čistite kolekciju šminke

Svakih 6 meseci, temeljno pregledajte sve make-up proizvode, u potrazi za isteklim rokovima i retko korišćenim komadima. Osim toga, vraćajte sve proizvode koje se slučajno zature tokom šminkanja, na njihovo mesto, kako biste ih lako našli sledeći put.

Pročitajte još i: Make-up kolekcija – koliko šminke nam je zaista potrebno?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!