Make-up kolekcija: Koliko šminke nam je zaista potrebno?

By  |  0 Comments

U eri sa toliko velikim tržištem šminke, agresivnim marketinškim kampanjama, i potrošačkoj politici, čini se gotovo nemoguće da se odupremo kupovini baš svakog make-up noviteta na tržištu. Ako i vi imate 4 neotvorene maskare u ladici, a mesecima koristite samo jednu, ili imate bar 6 nude ruževa – zapitajte se da li su vam zaista potrebni. Zato otkrivamo koliko šminke je ZAISTA potrebno jednoj ženi.

Make-up minimum: Sva potrebna šminka

1. Prajmer za lice – 1 komad

Dobar prajmer je osnovna dugotrajne i besprekorne šminke na licu, zato pažljivo investirajte u onaj koji odgovara baš vašem tipu kože i potrebama. Ako imate kombinovanu kožu sa proširenim porama, odaberite kvalitetan silikonski prajmer koji će popuniti pore. Ako ipak imate suvu i zrelu kožu, birajte iluminantni prajmer koji će vašoj koži dati sjaj i “dewy” efekat.

Povezano: Prajmer ili baza za šminkanje

Prajmer je baza šminke

2. Tečni puder – 2 komada

Realna potreba je da imate dva različita tečna pudera: jedan male pokrivne moći i lagane teksture (ili BB krema), koji možete nositi na svakodnevnoj bazi, ujutru, i kada su vrućine, i jedan visoke pokrivne moći i mat efekta, koji vam je za specijalne prilike. Sa ova dva pudera pokrićete sve potrebe i prilike vašeg tena.

3. Kameni puder /puder u prahu – 1 komad

Koji god od ova dva tečna pudera da nosite – jedan kameni puder ili praškast puder je dovoljan. Važno je da ima dobru moć fiksiranja i matiranja šminke, bez brašnajvog efekta. Birajte oanj u boji ili pak beli transparentni.

Mi vam preporučujemo City Color Banana puder u prahu žute boje, idealan za “baking” ili fiksiranje celog lica.

Puder u kamenu

4. Korektor – 1 do 2 komada

Naš savršen saputnik za neprospavane noći ili nepozvanog gosta na licu – korektor je obavezan u vašoj kolekciji. Zato imajte uvek jedan tečni korektor koji služi samo za područje ispod očiju (nijansi koja je svetlija od vašeg pudera), i jedan kremasti ili u stiku za prekrivanje bubuljica.

5. Rumenilo – 2 komada ili paleta

Što se tiče rumenila, najpre otkrijte koje boje vam dobro stoje, i kupujte samo te nijanse. Pošto retko kome stoje više od 2-3 boje rumenila – nema potrebe za gomilanjem ovog make-up proizvoda. Još praktičnije rešenje je, da ako već volite više nijansi rumenila, kupite paletu rumenila – sa njom ste obezbeđeni godinama.

Mi vam predlažemo City Color Glo Pro Matte paletu sa 6 mat rumenila u svim nijansama koja će pokriti sve vaše potrebe za rumenilima.

Rumenila u raznim bojama

6. Bronzer – 1 mat i 1 šimerast

Bronzer je nezamenljiv komad šminke koji se može koristiti na toliko različitih načina. Ako konturišete lice uz pomoć njega, trebaće vam mat bronzer, a ako volite osunčani “J. Lo glow”, onda će vam trebati šimerasti, sa puno sitnih šljokica.

7. Hajlajter – 1 ili 2 komada

Sa kupovinom hajlajtera nikada nećete pogrešiti ako poznajte svoj podton kože – ako ste hladni podton, birajte srebrnkaste ili rozikaste hajlajtere. Ako ste toplog podtona, za vas su zlatkasti, bronzani ili šampanj hajlajteri. Zato nema potrebe za kolekcijom od 5 hajlajtera. Paleta hajlajtera je isto praktično i ekonomično rešenje ako volite veći izbor.

Naš predlog je da nabavite City Color paletu hajlajtera koja sadrži rozi, zlatni i šampanj hajlajter.

8. Senke za oči – palete + poneka mono senka

Svakoj dami je potrebna jedna dobra neutralna paleta sa zemljanim tonovima sa kombinacijom mat i šimer senki, koju može nositi i na svakodnevnoj bazi, jer je office-friendly, ali i lako se može “zadimiti” za večernji look.

Osim nje, dobro je da imate još jednu paletu sa jačim, posebnim bojama poput ljubičaste, teget, zelene, bordo itd, koje možete korisititi za malo eksperimentisanja ili večernju šminku. Naravno, osim ovoga, ok je da imate tu i tamo po neku mono senka u specijalnoj boji.

Neutralna paleta senki je obavezna

9. Ajlajneri i maskare – ne više od 2 komada

Zapamtite da su tečni ajlajneri i maskare nešto što traje svega 3-4 meseca, tako da nema potrebe da gomilate ovu šminku. Što se tiče maskare, kupujte je jednu po jednu, kako je trošite. Bolje da imate svaka tri meseca svežu, nekontaminiranu maskaru, nego 6 komada u opticaju.

10. Olovke – nekoliko komada

Razmislite koje olovke za oči vam najbolje stoje i laskaju vašoj boji očiju. Onda nabavite samo olovke u tim bojama. One se svakako sporo troše, tako da nema potrebe da imate po 3 zelene ili crne olovke. Što se tiče olovaka za usne – pokrijte sa nekoliko komada sve vaše omiljene ruževe.

Povezano: Najbolje olovke i ajlajneri prema boji očiju

Olovke za usne i oči

11. Karmini  i sjajevi – do 5 komada svaki

Realno, svakoj ženi je potreban jedan nude karmin, jedan rozikast, jedan crven, i ostali u bojama koje voli – bilo da je to kapućino, koralna, ciklama, berry ili tamno bordo za zimu. Zato odaberite po jednog predstavnika za svaku nijansu, i ne gomilajte osmi po redu roze karmin. Za sjajeve za usne isto važi, čak broj može biti i manji, jer uz providni sjaj preko klasičnog karmina možete dobiti sjaj u bilo kojoj boji!

Pročitajte još i: Make-up minimum – proizvodi za šminkanje koji su vam uvek potrebni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!