Pastelne trepavice su novi make-up trend za proleće 2023.

pastelne trepavice
Instagram/Printscreen

Posle modnog meseca februara, kada se održavaju sve Nedelje mode, primetili smo da se jedan make-up trend posebno istakao, a mi mu ne možemo odoleti! Zvezde poput Gigi Hadid i Kendal Jenner ponele su pastelne trepavice, i to kao modeli na Prada reviji za jesen/zimu 2023. Uz suknje i strukturisane košulje i blejzere, modna kuća Prada želela je da ukombinuje biznis i princes izgled. Na sve to, trepavice u pastelnim bojama najavile su prolećnu sezonu. U nastavku saznajte više o ovom trendu.

Pastelne trepavice sa Prada revije – trend koji ćemo ispratiti

Za ovaj glam izgled, čuvena Pat McGrath kreirala je look koji je bio inspirisan ponovnim otkirvanjem lepote. Ten je bio izuzetno svetao i lagan, a krerain je uz tanki tečni puder, prajmer i setting puder. Na ovaj način se postigao glatki efekat sjajne i zdrave kože, na kojoj šminka nije vidljiva.

pastelne trepavice
Instagram/Printscreen

Transparentne usne su bile dobar izbor, kako ne bi skrenule pažnju sa očiju, koje su bile ukrašene paperjastim veštačkim trepavicama u pastelnim tonovima. Svaki par trepavica je posebno napravljen i kreiran da se postigne “wispy” oblik u bojama poput pastelne kaki, plave, žute, roze i mint zelene. Brend je oktrio da su trepavice bile dekonstruisane i ručno nanete na svaki model, dok su šminkeri birali boje koje će odgovarati tonu kože modela.

Trepavice Gigi Hadid bile su breskvasto roze, što je pruži jarki i svetli look koji je odlično išao uz njen bled ten i svetlu kosu. Za Kendal Jenner, šminkeri su se odlučili za baby plavu boju, koja je poslužila kao kontrast za njene smeđe oči i kosu.

pastelne trepavice
Instagram/Printscreen

Rekreirajte look i vi same

Najčešće, make-up look-ovi sa modnih pista su praktično nemogući da ih rekreirate u realnom životu. Ipak, ovaj look je veoma jednostavan, i dokazuje da boje mogu biti čak i na vašim trepavicama. Naravno, ne treba da ručno bojite veštačke trepavice kako biste kreirale ovaj look – radije se odlučite za maskare u boji, a ostatak tena neka vam bude bezbojan (baš kao na Pradinoj reviji). Ili, dodajte pastelnu maskaru preko senki u vibrantnim bojama.

Kako vam se čini ovaj trend?

error: Content is protected !!