Fashion Police: Evo šta nikako ne treba da obučete za odlazak na venčanje!

venčanje

Danas, venčanja imaju sve manje i manje modnih pravila, u odnosu na prošle decenije, što može biti sjajno, ali ujedno nam otežava izbor outfita. Mnoge mlade danas menjaju klasične venčanice elegantnim pantalonama ili kombinezonima, a mladoženje sve više nose pastelna odela umesto smokinga. To znači da i gosti imaju sve više slobode, kada je reč o odevanju. Ipak, postoje neke stvari koje moramo imati na umu kada biramo kako ćemo se obući za nečije venčanje, posebno iz poštovanja prema ceremoniji i mladencima. Neka pravila se lako prate, a neka zahtevaju više planiranja. Zato vam u nastavku donosimo “fashion police” predloge šta nikako ne smete obući za nečije venčanje.

8 saveta šta nikako ne treba obući kada idete na venčanje

#1: Nikako ne nosite belo ili veoma svetle boje

Ovo se odnosi i na prljavo belo, svetlu bež, boju slonove kosti ili veoma svetlo plavu. Svetle boje garderobe se najčešće fotografišu belo, tako da samo sigurni da ne želite da zasenite mladu u ovim svetlim bojama.

#2: Izbegavajte tematske boje venčanja

Trebalo da izbegavate da se obučete u neku od boja koje čine tematski plan venčanja (osim ukoliko se baš to ne traži), kako ne biste izgledali kao deo proslave. Tematske boje za venčanje možete videti na pozivnici ili uvek možete pitati mladu ili kumu.

venčanje

#3: Nemojte se obući previše ležerno

Čak i ako samo venčanje ima “low-key” dress-code, ne smete ići previše “casual”. To znači – nema farmerki, običnih majica, trenerki, patika. Ako morate da birate da li ćete se previše doterati ili premalo – uvek radije birajte opciju preterano sređenog izgleda. Uvek imajte slobodu da pitate mladence za mišljenje o vašem outfitu, ako niste previše sigurni.

#4: Nemojte odabrati ležerne pantalone

Ako želite da nosite pantalone na nečije venčanje, to je sasvim OK! Samo obratite pažnju da one budu dovoljno otmene za venčanje. Počnite sa dobro ukrojenim pantalonama i elegantnom bluzom, ili olakšajte sebi stvar uz dobar blejzer. Birajte poslovne ili elegantne pantalone, a ne one od casual materijala.

#5: Pokrijte ramena i dekolte tokom ceremonije

Ako se radi o crkvenom venčanju ili instituciji sa skromijim dress-codom, ne zaboravite da treba da ponesete šal ili blejzer kojim ćete pokriti ramena ili dekolte. Važno je setiti se da ispoštujete mladence i ceremoniju.

venčanje

#6: Budite svesni dekoltea

Venčanja su generalno okupljanje koje je usmereno na porodicu, tako da je možda bolje da neku sexy dekoltovanu i super-kratku haljinu ostavite za drugu priliku. Setite se da će na venčanju biti članovi proširene porodice mladenaca, poput baba, deda, tetki. Osim toga, deo venčanja će biti religiozan, zato je bolje da ne ističete suviše atribute u prvi plan.

#7: Izbegavajte pocepanu odeću i odeću sa rupama

Obično je najsigurniji da odeću sa resama, rupama i poderotinama ostavite za druge prilike. Ako želite da ipak da pokažete malo kože, odaberite stajliš “cutout” model haljine.

#8: Strateški odaberite obuću

Udobnost je važna, ali to ne znači da treba da dođete u japankama ili papučama na ceremoniju, osim ako nije u pitanju casual venčanje na plaži. Ako ćete dosta šetati sa jedne lokacije na drugu, možda je bolje da odaberete ravnu obiću. Ukoliko se venčanje odvija na travi, nosite cipele koje imaju deblju platformu ili štiklu, kako ne biste potonuli u travu dok hodate.

venčanje

Pročitajte još i: Mlade, obratite pažnju ako se same šminkate za venčanje

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!