Ovo je lista od 6 modnih predmeta koje nikako ne bi trebalo da nosite na aerodromu

letenje

Sezona je putovanja i letova, a to znači da konačno možemo da fokusiramo na pakovanje kofera! Ali hajde da ne zaboravimo važnu stvar, a to je aerodromski outfit. Iako tražimo da ono što nosimo tokom leta bude udobno i slatko, postoji još jedan prioritet na koji moramo da obratimo pažnju, a to je: koliko je praktičan za security check? Niko od nas ne voli da zadržava red na sigurnosnim kontrolama, zar ne? U nastavku pogledajte listu od 6 modnih predmeta koje nikako ne bi trebalo da nosite dok idete na let.

Ovo ne bi trebalo da nosite na sebi ako idete na let

#1: Over-size moda

Naravno da su maksi haljine i suknje, široke jakne, pantalone i veliki duksevi udobni, posebno za dugačke letove. Ali, ova garderoba može produžiti trajanje vašeg pregleda na sigurnosnoj kontroli, pošto je u over-size komadima lakše sakriti stvari. Over-size džemperi se često moraju skinuti pre prolaska kroz skener, što oduzima dragoceno vreme, posebno ako ste u žurbi.

Šta možete probati: ili ugurajte vaš over-size džemper u ručni kofer i izvadite ga u avionu, ili nosite na sebi udobnije modele rastegljivih džempera koji su ipak malo užeg dizajna.

#2: Cipele sa metalnim ili debelim đonom ili pertlama

Na većini aerodroma, bezbednosne provere su stroge prema obući, posebno prema onoj sa debelim đonovima, jer se u njima teoretski mogu sakriti stvari. Isto važi za visoke patike koje prekrivaju članak. Metalni detalji poput niti ili kopči, mogu uzrokovati pištanje skenera. Generalno, osoblje će vas zamoliti da izuzete cipele, a ovo je posebno zamorno ako imate cipele ili patike na pertlanje.

Šta možete probati: jednostavne mokasine, baletanke, espadrile ili slip-on patike bez pertli su mnogo brži način da se izujete i ponovo obujete. U najboljem slučaju, nećete ih ni morati izuvati, već će vam samo pregledati đonove.

View this post on Instagram

A post shared by SARAH ASHCROFT (@sarahhashcroft)

#3: Previše aksesoara u kosi

Najbolje je da ostavite raskošne frizure za vreme kada ne putujete. Frizura sa dosta šnalica ili uklosnica može oglasiti alarm na sigurnosnoj proveri, a tako ćete provesti dosta vremena uklanjajući ih iz kose.

Šta možete probati: nosite kosu puštenu ili je vežite u opušteni konjski rep.

Povezano: 10 saveta za pakovanje kozmetike u avionski ručni prtljag

#4: Odeća sa puno džepova ili detalja

Iako su vojničke ili kargo pantalone zgodne za putovanje zbog mnogo džepova, manje su pogodne za letenje: rasjferšlusi i metalni detlaji mogu oglasiti alarm, a ujedno u njima lako zaboraviti ukloniti neke stvari, poput upaljača.

Šta možete probati: trenerke ili helanke su podjednako udobne, ali sa manje džepova i detalja.

letenje

#5: Mnogo nakita

Verovatno ste fan nakita, ali kada letite, trebalo bi da ukrase smanjite na minimum. Prstenje, ogrlice, narukvice i velike minđuše od srebra, zlata ili drugog metala oglašvaju alarm na sigurnosnoj proveri i onda ćete ih morati ukloniti.

Šta možete uraditi: ako ne želite da se odreknete nakita tokom leta, držite se nemetalnih komada. Ili jednostavno, nakit ponesite u neseseru koji će vam biti u koferu.

#6: Previše parfema

Ovaj savet vam neće nužno uštedeti vreme, ali će vas spasiti glavobolje. Kada su veliki redovi tokom letnje sezone, vazduh na aerodromu može postati ustajao. Ukoliko se pomeša miris nekoliko parfema, lako se možete osećati loše. A da ne pričamo na samom letu.

Šta možete probati: spakujte mini-size pakovanje vašeg omiljenog parfema koji možete naneti pošto sletite.

Pročitajte još i: 10 saveta za pakovanje kozmetike za letovanje

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!