“Pearl Skin” je najnoviji beauty trend sa TikTok-a koji ćemo nositi ovog proleća

pearl skin trend
Instagram/Printscreen

Svake godine trend prelepo vlažnog tena dobija mini popularnost. U prošlosti smo viđali kožu delfina i staklenu kožu, ali 2024. nam daje bisernu kožu, odnosno “pearl skin”. TikTok je već posvuda – a hešteg #pearlskin je prikupio preko 40 miliona pregleda sa lepoticama koje vole da eksperimentišu. Ali, za neupućene, skupili smo sve najvažnije što treba znati o ovom make-up trendu za proleće 2024.

Šta je “pearl skin”?

Kao što samo ime sugeriše, ovaj trend je dobio svoju inspiraciju od delikatnog, luminoznog sjaja bisera, dok ujedno naginje i ka paleti šampanjaca ili ostriga. Za razliku od “glass skin”, ovaj look izgleda manje mokro – zapravo je nežno svilen izgled, eteričan i nosiv.

“Glass skin” se zasniva na sjaju – mogli biste reći da je transparentan stil. ”Pearl Skin”, s druge strane, ima mlečni, manji nivo sjaja. Takođe se više zasniva na strateškoj aplikaciji, dok “glass skin” trend podrazumeva sjaj preko celog lica.

View this post on Instagram

A post shared by Claudia Neacsu (@claudianeacsu)

Gde naneti “pearl skin”?

Što se šminkanja, aplikacija je slična hajlajtovanju, uz neke male cake. Dok se hajlajter tradicionalno nanosi na vrhove jagodica, kod “pearl” kože vidimo da je on izblendan na prednjem delu obraza i duž jagodične kosti, kao i na po čelu. Ovaj “pearl skin” look je manje šimerast, a više nudi “strob” blistavost.

Kako da nosite “pearl skin”?

Ideja je da kreirate iluziju svakodnevnog, slučajnog sjaja. Ovaj make-up look izgleda kao da ste se našminkali pre 12 sati – kako to? Zato treba izbegavati tečni puder, ako želite ”pearl skin”, jer on izgleda prilično ”novo” na koži kada ga tek nanesete, dok ova šminka izgleda kao da ste je nosili celog dana. Šminkeri preporučuju malo praha u T-zoni, dok ne treba dirati sjaj koji se nalazi po stranama lica. Bronzer i rumenilo doprinose tom prirodnom, “iznošenom” sjaju koji tražimo. Ne želite da izgledate sedefasto, niti kao ledena princeza, uz ovaj biser.

Kremasti proizvodi će pomoći da se sve stopi jedno sa drugim, sa prirodniji finiš i uz mnogo blendanja. Još jedno ”tajno” mesto na koje možete staviti hajlajter je ”iznad obrve”. Kremasti i tečni hajlajteri, uz biserne pudere za setovanje lica su naš najbolji predlog. Samo birajte one bez krupnih šljokičastih čestica, već one koji se zasnivaju na bisernom sjaju, koji sija ”iznutra” na koži.

@daniellemarcan pearl skin is giving dimension without looking wet :):) @maccosmetics studio radiance serum-powered foundation in nc16 hyper real serumizer strobe cream in peachlite mineralize skinfinish powder in soft and gentle #MACTrend #makeup #beauty ♬ MUNEY – Beiba

Pročitajte još i – Kako da postignete “glass skin” u 6 koraka?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!