Koje boje MAKE UP-a najviše odgovaraju vašem TONU kože

boje sminke prema tonu koze

Kada je vaš make up stil u pitanju, možete osvojiti neke ozbiljne poene ukoliko eksperimentiše s bojama, ali pronalaženje boje šminke koja najviše odgovara vašem tonu kože je često lakše reći nego učiniti. Sa takvim kaleidoskopskim spektrom nijansi u ponudi nije mala stvar odvojiti žito od kukolja.

Postoje tri tona kože – topao, hladan i neutralan – koja se kroz podton reflektuju na površinu naše kože. Ukoliko su vaše vene zelene boje, imate topao ten, ako su vam vene plave ili idu ka ljubičastoj boji, imate hladan ton kože, a ukoliko ne možete odrediti da li su vene na vašim rukama plave ili zelene boje, pripadate neutralnom tipu kože. Otkrijte tajnu i počnite sa pronalaženjem boje šminke koja najviše odgovara vašem tonu kože.

Boje šminke prema tonu kože

Crvena

Istorijski gledano, crvena boja je povezivana sa najmoćnijim osobinama, uključujući hrabrost, snagu i otmenost. Crvena boja je boja prve čakre, koren svih boja, povezana sa fizičkom snagom, poverenjem i vitalnosti. Zato je posebno uticajna nijansa da je aplicirate na usne – najveću tačku komunikacije.

Crvena je oduvek imala pozitivnu konotaciju i bila boja lepote. Predstavlja ženstvenost, eleganciju, seksualnost i moć odjednom. Prvobitni crveni pigmenti su poreklom iz Južne Amerike, gde su veoma traženi i mukotrpno stvoreni koristeći krv cochineal bube. Crvena je boja krvi – izvor snage – crveni karmin na usnama će zagrejati i osnažiti umorno lice, dodati energiju i toplinu, a vi ćete uživati u vašoj ženstvenosti.

Crveni karmin sa pink i plavim podtonom, odgovara osobama sa toplim tonom kože – klonite se koralnih ili narandžastih podtonova.

Zelena

Zelena je fascinantna nijansa koja ima veliki spektar boja, od plave do žute. Žuto-zelena nijansa ima negativne asocijacije, uključujući bolest i ljigava čudovišta kao što su zmije i gušteri. Sa druge strane, zelena je izvorna boja zemlje, rasta, ponovnog rođenja i, naravno, sreće. Zelena je boja srčane čakre, povezana sa davanjem, primanjem, ravnotežom i samoprihvatanjem.

Kada je reč o vašem licu, zeleni prajmeri se obično koriste za neutralisanje crvenila ili crvenkastih promena boje na vašoj koži (karakteristično za hladan ton kože). Takođe, bogato naneta zelena senka oko očiju je oštrouman izbor umesto braon ili crne boje prilikom nošenja “smokey eyes”.

Narandžasta

Narandžasta se može smatrati najtoplijom bojom spektra. Zrači energijom jer je između crvene i žute. Prvobitno je smatrana bojom ljubavi te su francuske neveste nosile narandžaste cvetove u kosi i mirisale svoje krevete sa narandžinom vodicom. Iako je narandžastu teško izneti, nijanse koje su bliže braon i terakota mogu biti laskave na hladnom tonu kože zbog elementa crvene boje.

Narandžasta, generalno, odgovara svima jer dodaje toplinu bilo kojem tonu kože, ali najviše odgovara onim sa toplim podtonovima. Narandžasta i bakarna boja šminke oko očiju izgledaju neverovatno na osobama sa plavim očima jer su komplementarne nijanse te jedna drugu ističu.

Povezano: Idealna nijansa karmina za različite boje kose i tonove kože!

Kliknite na strelicu desno za nastavak teksta

Prethodna1 of 2Sledeća

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!