Vodič – kako da izaberete savršen oblik obrva prema obliku lica?

obrve

Obrve uokviruju lice – to već svi znamo, i njihova važnost je u fokusu već godinama. Pravi oblik obrva može naglasiti vaše crte lica ili ih u potpunosti uništitit. Deluje lako odabrati oblik obrva – ali samo ako znate šta radite! Bez obzira da li obrve oblikujete kod kuće same, ili u salonu, ovaj vodič će vam pomoći da luk vaše obrve prilagodite crtama lica na najbolji mogući način!

Kakav je vaš oblik lica?

#1: Okruglo lice

Umeškana, zaobljena brada i široke jagodične kosti su karakteristike okruglog lica. Ako spadate u ovu kategoriju – prvo pravilo je da izbegavate zaobljene obrve, jer će vaše lice učiniti još okruglijim. Kako biste naglasili crte ovog oblika lica, predlažemo da obrve oblikujete tako da deluju mekano i blago zakrivljeno. Ako dodate malo visine na luku obrve i dužine na krajevima, kreiraćete iluziju dužeg lica.

#2: Ovalno lice

Osobe sa ovalnim licem imaju šire čelo, meku bradu i blago zaobljene stranice lica. Najbolji deo kod ovog oblika lica je što gotovo svi oblici obrva idu dobro. Ali kako biste dobile onaj koji se najbolje slaže uz vaše lice – obrve oblikujte tako da budu meke i izbegnite bilo šta što će ih učiniti uglastim i oštrim.

Povezano: 6 trikova sa olovkom za obrve koje svaka žena mora znati

obrve

#3: Četvrtasto lice

Četvrtasto lice ima definisane crte i uglastu liniju vilice. Trik je da vam i obrve budu uglaste, kako ne bi protivrečile vašem prirodnom obliku lica. Luk obrve slobodno podignite i dodajte dužinu na krajevima, kako bi vam lice delovalo izduženo.

#4: Srcasto lice

Široko čelo i uska brada su najčešće crte nekoga sa srcastim oblikom lica. Ali prave obrve mogu učiniti da vaše čelo izgleda manje. Opredelite se za zaobljene obrve, mekano oblikovane i zakrivljene, kako biste smanjili širinu čela.

#5: Duguljasto lice

Karakrastike duguljastog oblika lica su vema slične onom četvrtastom. Čelo, obrazi i vilica su gotovo iste širine. Ako želite da vam obrve naglase najbolje crte, dodajte dužinu na krajevima i ostavite dovoljno razmaka između dve obrve u sredini.

obrve

Pročitajte još i: Top 1o saveta kako da dobijete prirodno pune i guste obrve koje svi nose

error: Content is protected !!