Vodič: Šta da radite sa senkama iz palete koje nikada ne koristite?

senke za oči

Najčešći problem koji imamo sa paletama senki je taj što očajnički pokušavamo da “ogulimo” poslednje komadiće omiljene nijanse, dok neke druge nijanse ostaju netaknute. Dok je lepota kupovanja palete senki upravo u tome što možemo eksperimentisati sa različitim nijansama, umesto da kupujemo pojedinalne senke, često se zakačimo za svega 2-3 nijanse. Ako i vama večito ostaju neiskorišćene senke iz palete, evo šta da radite sa svakom od tih nijansi!

Vodič po nijansama senki

Crna

Crna senka se možda čini kao “strašna” boja, ali obećavamo da nije tako zastrašujuća kao što izgleda. Isprobajte ovaj look, na primer: koristeći malu, “fluffy” četkicu, iscrtajte oblik slova V na spoljašnjem uglu kapka. Ovo će kreirati definiciju i napraviće tja zamagljeni pogled, bez teškog izgleda. A ukoliko želite suptilniju varijantu “smokey eye” look-a” samo poprašite tanki sloj crne senke iz palete, tik uz liniju trepavica, i malo u pregib kapka.

Roze

Još jedna “zastrašujuća” nijansa iz paleta je obično roze senka. Znajte da roze senka ne mora nužno da znači “Barbie look”! Zato slobodno nanesite svetle, šimeraste senke na kapak, i svucite je sve do ugla oka. Roze senka može i da se meša se drugim bojama iz palete, posebno ako je previše jarka (mešajte je sa šampanj i nude tonovima).

Povezano: 8 neočekivanih upotreba senki za oči

senke za oči

Bela

Posvetlite unutrašnje uglove oka belom, poželjno svetlucavom senkom, ili je nanesite na ceo kapak, za ultra-fashion look za večernji izlazak!

Zlatna

Zlatna senka je savršena za glam večeri, kada želite da kreirate šimerasti, metalik-zlatni izgled. Nanesite zlatnu senku svuda preko kapka, sve do očne kosti, i u unutrašnje ugloe oka. Ako želite mirniji izgled, senku naensite samo u unutrašnji ugao oka, ne regiju suznog kanala, kako biste “otvorile” pogled na suptilan način.

senke za oči

Zelena

Zelena senka je nešto što čuvamo samo za maskenbale i “ludu” šminku, ali to ne mora da bude slučaj. Ova nijansa može da bude zameta za klasični smokey eye, bez izgleda šminke za maskenbal. Šumski zelena senka je apsolutno prelepa na smeđim očima.

Ljubičasta senka

Niste sigurne kako da nosite ljubičastu senku? Probajte da je nanesete tik iznad linije trepavica, za suptilan “pop of color”. Možete nakvasiti četkicu za ajlajner, kako biste dobile vibrantnu, pigmentovanu boju.

Plava senka

Plava je još jedna nijansa koja savršeno izgleda kao zamena za “smokey eye”, a posebno ako nađete metalik-plavu senku. Ako niste ljubitelj “smokey eye” look-a, tanki plavi ajlajner ispod linije donjih trepavica je još jedna opcija za neočekivani “pop of color”.

senke za oči

Pročitajte još i: Alergija na crvene senke za oči – da li je i vi imate?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!