Šminka tipične Njujorčanke: Makeup u gradu koji ne spava

By  |  0 Comments

Dan jedne aktivne Njujorčanke počinje jurnjavom za taksijem ili metroom, dok sa sobom nosi kafu za poneti i vuče ogromnu tašnu punu svega što joj tog dana može zatrebati. Često pravo s posla trči na neki koktel ili dejt. Dakle, sa životom u takvoj metropoli – nikad se ne zna. I zato devojka iz velikog grada mora da bude uvek spremna. Njen makeup mora pratiti njen brzi ritam i odgovarati na sve nepredvidivosti koje dan u milionskoj metropoli može doneti. Zato evo šta aktivna Njujorčanka od svoje šminke očekuje.

Šminka jedne Njujorčanke treba da zadovolji 5 kriterijuma:

1.Brzo i lako nanošenje

Lako razmazive podloge dobre pokrivne moći. Ajlajner u olovci pojednostaviće izvlačenje linije na kapku. Malo rumenila za svež  izgled i karmin koji ostaje na svom mestu no mather what (7 odličnih trikova). Jer, nema vremena za gubljenje.

2.Wow! efekat

Snažan utisak se mora ostaviti sada i odmah. Jer često je ta prva – i jedina prilika. Zato Njujorčanke ne prezaju od naglašenih trepavica koje sagovorniku sugerišu „Gledaj me pravo u oči!“

3.Postojanost

Ovo je verovatno ultimativni uslov. U Njujorku dan kao da traje duže nego u drugim gradovima. Zato je važno da sve što koristi bude postojano. Njujorčanka se zato pre odlučuje za dugotrajne podloge i karmine, otporne na dinamiku života u velikom gradu.

karmin

Ostale kriterijume pogledajte OVDE.

 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!