Tečni vs. praškasti hajlajter: Kada se koji koristi i koja je razlika?

Znate kako kažu: ako se vaš hajlajter ne vidi iz svemira, kao da ga niste ni stavili! A unutrašnji make-up artist koji čuči u svakoj od nas se svakako se slaže. Ako niste stavile hajlajter – čemu šminkanje uopšte, posebno imajući na umu prazničnu sezonu pred nama. U ponudi postoje raznovrsni praškasti i tečni hajlajteri, a ako ste se pitale koja je razlika između njih i koji čemu služi – u nastavku vam otkrivamo sve!

Praškasti vs. tečni hajlajter – razlike

Ovo je jedna od “najsjajnijih” dilema – da li odabrati tečni ili praškasti hajlajter i u čemu je razlika? Cilj oba proizvoda je da naglasi vaše najlepše crte lica, tako što čini da one sijaju i istaknu se. Možete naglasiti jagodice, vrh nosa, vrh usne, i kost ispod obrve, tako da zaista doprinesu lepoti vašeg lica.

Tečni hajlajter

Tečni hajlajteri imaju tu prednost da daju “sjaj iznutra” licu, jer se mogu dubinski ublendati u kožu za prirodan sjaj koji ne očekujete. Tečni hajlajter možete pomešati i sa tečnim puderom ili BB kremom, kako biste mu dali dewy bazu.

Praškasti hajlajter

Praškasti hajlajteri su malo više dramatični, ali i savršeni ako želite da vam se koža sija i svetluca u isto vreme. Ovaj oblik halajtera daje šimerasti finiš, jer ima veću koncentraciju čestica, koju možete naneti preko obrazta, obrva, brade i Kupidonovog luka za taj ekstra sjaj.

Ukratko – tečni hajlajteri daju suptilan, “sijam iznutra” sjaj, a praškasti se stavljaju preko šminke, za dodatni šimerasti “glow” koji privlači pažnju!

Povezano: Kako da pretvorite svaki praškasti hajlajter u tečni?

Tečni hajlajter – kada se i kako koristi?

Sada kada smo definisali razliku između praškastih i tečnih hajlajtera, moramo razumeti kako se on koristi. Ako želite da rekreirate dewy make-up bazu, ili samo želite prirodan, a sjajan look – tečni hajlajteri su ono što vam treba. Oni su posebno dobri za osobe sa normalnom do suvom kožom.

Kada ste pripremili kožu ta šminkanje, nanesite na “visoke” tačke lica par kapi tečnog hajlajtera i izblendajte ga uz pomoć beauty blendera. Potom, naneiste tečni puder ili CC kremu i preko sve setujte setting pupderom u prahu. Tako ćete postići blistavi, radijantni look, koji nije lepljiv ni masan, a daje jasan suptilan sjaj koži.

nanošenje hajlajtera

Praškasti hajlajter – kada se i kako koristi?

Kada je reč o praškastim hajlajterima – oni su vam potrebni za one momente kada želite da dodate ekstra šimer i šljokice vašem izgledu. Praškasti hajlajteri su idealni za prilike kada želite da naglasite crte lica, tako što ćete na njih dodati svilenkasti šljokičasti proizvod. Ovaj tip hajlajtera je idealan za osobe sa normalnom, kombinovanom i masnom kožom lica.

Nakon šminkanja celog tena, umočite rastresitu usku četkicu u praškasti hajlajter i nanesite na vrh jagodica, na kost ispod obrve, na vrh nosa i vrh usana. Odličan je i za konturisanje, tj. na nanošenje na delove lice na koje želite da pada više svetlosti!

Pročitajte još i: 5 neočekivanih tačaka na licu na koje možete naneti hajlajter

error: Content is protected !!