Okitite dom na drugačiji način: 7 trendova novogodišnje dekoracije za 2023/24.

novogodišnja dekoracija

Verovale ili ne, čak i dekorisanje za praznike ima svoje trendove. Tako će ove praznične sezone jedan od najvećih trendova biti kugle za jelku u obliku pečurke, ukrasi u bojama dragog kamenja i metalik dekoracije na jelki. Nadamo se da vas ove zime drma praznična eugorija, jer čak 31 procenat anketiranih u okviru američkog lanca Tesco, tvrdi da želi veću novogodišnju proslavu u odnosu na prošlu godinu. Zato u nastavku pogledajte vodeće trendove novogodišnje dekoracije za 2023/24.

Novogodišnja dekoracija u trendu – top 7 stilova

1. Raskošni tonovi dragog kamenja

Više je više, a novogodišnji praznici su idealno vreme da eksperimentišete sa bojama. Ovaj trend naginje maksimalizmu, i to u bojama dragog kamenja – tu su smaragdno zeleni ukrasi, rubin crveni, topaz žuti, safirno plavi. Oživite vašu novogodišnju dekoraciju uz ove luksuzne boje ukrasa.

2. Dve novogodišnje jelke umesto jedne

Velika Britanija je postala jedna od zemalja koja praktikuje čak dve novogodišnje jelke. Za one koji imaju dovoljno prostora, glavna velika jelka je uvek u centralnoj prostoriji, kako bi se stavljali pokloni ispod nje, dok ja druga, manja, obično rezervisana za hodnik ili kućnu kancelariju. Isto važi i za porodice sa decom – čak 27 posto roditelja dekoriše savršenu jelku za dnevnu sobu, dok jednu manju, prepusti deci da dekorišu kako žele.

novogodišnja dekoracija

3. Over-size ukrasi

Privlačenje pažnje novogodišnjom dekoracijom nikada nije bilo veće, nego ove godine. Over-size novogodišnje kugle, kačenje velikih ukrasa na prozore i ogeldala i ogromni papirni ukrasi na zidovima, kao i super-size papirne zvezde čine jedan od najvećih trendova za novogodišnju dekoraciju.

4. Šik ukrasi za ispred kuće

Nije samo unutrašnjost doma ono što ukrašavamo za pranike, već prema anketama, čak 57 procenata domaćinstava sada dekoriše i spoljšanjost kuće. Time ulažu u vence, girlande, svetljike i figure za van kuće. Dakle, ako imate dvorište ili terasu, ove sezone dodajte poneki ukras i tamo.

5. Eco-friendly ukrasi

Kako bi smanjili negativan uticaj novogodišnjih praznika na životnu sredinu (u proseku, svako domaćinstvo završi sa oko 3 kese pune nereciklabilnog otpada tokom praznične sezone), ove sezone ćemo ipak biti blaži prema planeti. Fokus će biti na ručno rađene ukrase od održivih materijala, poput papira, drveta, recikliranog stakla i vune.

novogodišnja dekoracija

6. Ukrasi u obliku pečurke

Neobični oblici novogodišnjih kugla su i dalje u porastu popularnosti. Čak postoji i primetan porast kupovine pojedinačnih ukrasa, u poređenju sa setovima. Viđaćemo sve više neobičnih oblika kugli, poput pečurki.

7. Disco kugle kao dekoracija

Pojačajte glamur ove prazničen sezone tako što ćete ubaciti dekoraciju inspirisanu disko-kuglama. Bilo da ćete instalirati centralnu disko-kuglu, za party veče, ili pronaći kugle i girlande sa mini disko-kuglama, izbor je na vama, ako želite disko-momenat u vašem domu za praznike.

Pročitajte još i – 10 saveta kako da okitite novogodišnju jelku poput profesionalca

error: Content is protected !!