Ovaj deo tela takođe zahteva skincare rutinu: Nega grudi

nega grudi

Skincare rutine se fokusiraju na lice i vrat, i često uključuju više koraka i proizvoda, kako bi delovale na probleme poput UV zračenja, dehidratacije i znakova starenja. Ali, iako nam je skincare rutina dobra – često stajemo kod vrata, ignorišući sve “južnije” od ovog dela tela. Da li je to greška? Dermatolozi tvrde da je nega kože dekoltea i grudi podjednako važna kao i nega ostatka tela. Zato vam u nastavku otkrivamo kako zapravo treba da negujete ovu kožu – nega grudi sledi ako ostanete do kraja teksta!

Koža grudi nije ista kao koža ostatka tela

Veoma je važno da naglasimo da je koža grudi drugačija od ostatka tela – tanja je, osetljivija i više podložna faktorima poput UV zračenja, hormonskih promena i starenja. Osim u prilikama kada želite da pokažete malo više dekoltea, vaše grudi zapravo nisu toliko izložene ovim faktorima. Ali, to ne znači da im nije potrebna skincare rutina. Područje grudi je izloženo tesnoj odeći, trenju i sunčevim zracima, što sve utiče na integritet kože. Zato je ključno da ovom delu tela priuštite pažnju koja mu je potrebna, kako biste održali zdravlje i vitalnost ove regije.

Kreiranje skincare rutine za vaše grudi će takođe pomoći da ih redovno pregledate i na vreme primetite eventualne promene na koži ili tkivu, koje mogu biti rani znak malignog oboljenja.

nega grudi

Koža grudi – karakteristike

Koža je naš najveći organ, i njena debljina varira od veoma tanke, poput kože na usnama, do veoma debele, poput one na stopalima. Koža grudi je delikatna i tanka. Lučenje sebuma, koji hrani kožu svojstvenim lipidima je niža, u poređenju sa kožom lica. Ovo čini kožu grudi podložnom suvoći, opekotinama od sunca i znacima starenja. Koža grudi je podložna i hormonskim fluktuacijama tokom puberteta, ciklusa, trudnoće i menopauze, što utiče na teksturu kože i može izazvati strije.

Povezano: Hit proizvod za savršen dekolte – samolepljive trake za grudi

Zašto je važno da kreirate skincare rutinu za kožu grudi?

Skincare rutina koja uključuje hidrataciju i nanošenje SPF kreme može regulisati probleme poput gubitka kolagena, diskoloracije, oštećenja od sunca, suvoće i opuštenosti. Dekolte i grudi koji su izloženi suncu mogu biti u većem riziku od pigmentnih fleka i malignih oboljenja. Redovna hidratacija ove regije će umanjiti izgled strija koje uzrokuje trudnoća, dojenje i variranje u težini.

Pošto ćete svaki dan biti u kontaktu sa kožom grudi, lako ćete primetiti bilo kakve promene. Svaku promenu, poput crvenila, perutanje kože oko bradavica, bol, osip, kvržica treba prijaviti lekaru.

nega grudi

Nega grudi: skincare rutina

Ova rutina bi trebalo da liči na onu koju koristite na koži lica. Počnite sa čišćenjem blagim, pH balansiranim čistačem, kako biste uklonili prljavštinu i znoj. Potom, potražite serum za učvršćivanje, na nazi peptida i antioksidanata, koji će promovisati čvrstoću i elastičnost. Uveče nanesite hranljivu kremu koju koristite na licu. Tokom dana, nanesite SPF 30 na deo grudi, ako ćete provesti veći deo dana napolju (tokom leta). Izbegavajte sunčanje i solarijume, jer ovo može dovesti do oštećenja kože i povećati rizik od raka kože.

Izbegavajte jake hemikalije, abrazivme pilinge i hemijske pilinge, koji mogu oštetiti nežnu kožu grudi.

Pročitajte još i: Negovana bista – Rutina od 5 koraka za nežnu kožu dekoltea

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!