Hit proizvod za savršen dekolte: Samolepljive trake za grudi

samolepljive trake za grudi
Instagram/Prinstcreen

Svaka od nas zna onaj osećaj kada treba da obuče bluzu neobičnog izreza, dubokog dekoltea ili otvorenih leđa – ne znamo koji grudnjak da obučemo ispod. Zato su pre par godina počeli da niču brendovi koji nude samolepljive trake za grudi (“boob tape”) u velikom rasponu nude tonova, koji odgovaraju svačijoj boji kože. Ove trake pružaju podršku grudima, šta god da nosite, i zaista su proizvod koji čini razliku. U nastavku otkrivamo kako se pravilno koriste ove trake, kao i trikove da vam grudi izgledaju savršeno podignuto i fiksirano, kada ih koristite.

Šta su tačno samolepljive trake za grudi?

Kao što samo ime sugerište, radi se o samolepljivoj traci, napravljenoj od materijala koji je kreiran da grudi drži u fiksiranoj poziciji. To znači da grudi možete stisnuti, za naglašen dekolte, ili podići, za oblikovan izgled. Zamislite to kao vaš omiljeni, najudobniji grudnjak koji sada postaje nevidljiv.

View this post on Instagram

A post shared by NUE /new/ n. (@the_brand_nue)

Slična, “old-school” rešenja su inspirisala dizajnere da naprave trake specijalno namenjene u ove svrhe. Setimo se Kim Kardašijan koja je koristila široki pamučni selotejp da fiksira dekolte za haljine dubokog izreza, još 2008. godine.

Isto kao i klasičan grudnjak, traka za grudi je potpuno opcionalna i veoma lični izbor. Ako preferirate grudnjak bez bretela ili apsolutno ništa, onda preskočite trend samolepljive trake za grudi. Ali, ukoliko ste radoznali oko specifičnosti kako “funkcioniše” traka za grudi, nastavite da čitate.

Povezano: 8 trikova sa grudnjakom koje svaka žena treba da zna

Pre nanošenja trake

Postoje neka pravila i trikovi, koji će vam pomoći da maksimalno iskoristite ovaj proizvod i dobijete efekat koji želite. Ako imate osetlijvu kožu – najpre uradite “patch” test na ruci ili grudima. Ove trake su obično hipoalergene i bez lateksa.

Potom, traku uvek lepite na čistu, suvu kožu. Ne nanosite kreme i losione na područje grudi, jer se traka neće zalepiti kako treba. Kako biste znači gde tačno da zalepite traku, kako ona ne bi virila iz majice, stručnjaci predlažu da nude olovkom za oči obeležite granicu vaše bluze, na koži, kako biste imali “ivičnjak” za lepljenje. Naravno, ako vam deo trake viri nakon oblačenja, lako možete iseći višak.

Za bluze sa dubokim izrezom

Ako vam je potrebno da podignete grudi, dok nosite bluzu dubokog izreza – samolepljiva traka može kreirati podignut oblik bez vidljivih linija. Podignite grudi u željenu poziciju i potom nalepite prvu traku ispod grudi (tu gde bi nalegao grudnjak), prateći oblinu. Pređite trakom vertikalno preko grudi, i zategnite naviše, prema ramenima.

Za topove bez bretela

Počnite sa lepljenjem ispod grudi (tu gde bi došao grudnjak) i lepite horizontalno, prema gore, kao da motate zavoj. Krenite sa motanjem odozdo nadole, za maksimalnu podršku. Pritisnite za dodatni efekat.

Za trouglaste i neobične izreze

Za ostale modele topova, gde je praktično nemoguće sakriti grudnjak (ili traku), postoji još jedan način kako da ulepite grudi da stoje. Trakom kreirajte dve individualne “korpice” koje će držati grudi. Počnite sa lepljenjem trake horizonalno od dna grudi, prema bradavicama. Opet, traku vucite blago ka napred i spolja, kako biste kreirali dekolte i “lift” efekat. Ponovite proces i na drugoj dojci.

Skidanje trake

Ono što je dobro kod ovih traka jeste što nemaju lepak industrijske jačine, kao što je to reč sa izolir-trakama i selotejpom. Na kraju dana, lepak će sam oslabiti, a postoji i način da dodatno “podmažete” kožu uljima, kako biste skinuli traku. Natopite traku uljem za telo ili bebi uljem, i pustite da tako stoji 15 minuta. Potom, lagano povucite traku. Ne pokušavajte skidanje trake vodom, jer su one otporne na znoj i vodu.

Da li ćete probati samolepljive trake za grudi?

Pročitajte još i: Da li nosite pravu veličinu grudnjaka?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!