Parfemski trendovi za 2024. godinu: Izdvajamo 7 najzanimljivijih

parfemski trendovi

Nova godina znači i nov početak, što ukazuje da je vreme da isprobate nešto neobično. Možda ste pomislili na novu frizuru, poput choppy paža ili hush frizure. Možda je vreme da isprobate i neke nove skincare proizvode. A možda je najbolje da isprobate i nov miris. Zato smo u nastavku sabrali vodeće parfemske trendove koji se predviđaju za godinu pred nama, prema mišljenju parfemskih influensera i istaknutih parfimera. Zaronite sa nama u svet najpopularnijih mirisnih nota za 2024. godinu.

Parfemski trendovi koje vredi isprobati u 2024. godini

1. Neon florali

Za razliku od ružinih parfema vaše bake, neon floralni parfemi mirišu na sve ono što volite kod buketa cveća – sladak i svež miris, uz dodatu zingy, osvežavajuću notu. Ovaj trend se zasniva na apdejtu klasičnih cvetnih nota, koji im daje edgy notu i intenzitet koji osvežava ovu mirisnu kategoriju. Viktorijanske ruže, sveži irisi i beli florali su sada modernizovani živahhnim svetlim notama, koje maltene deluju halucinatorno.

2. Wellness parfemi

Istraživanja kažu da je aromaterapija efikasna za smanjivanje stresa i anksioznosti, tako da nije ni čudo da sve više želimo da pronađemo parfeme sa podjednako umirujućim elementima. Ovi wellness parfemi mogu uticati na naše raspoloženje tokom dana. Neki brendovi su čak razvili Feel Good program, koji nudi seriju olfaktornih terapija u vidu parfema. Tako se mogu naći mirisi koji tvrde da poboljšavaju kvalitet života i balans, kao i oni sa umirujućim notama, pa čak i oni koji teše.

Parfemski trendovi

3. Dašak svežeg vazduha

Posle ere dominacija slatkih i luksuznih mirisa, parfemsko tržište je u potrazi za osvežavajućom promenom – sada je IN nešto sveže, limunasto i transcedentno. Potražite parfeme sa mirisnim notama, limuna, đumbira, voća, lubenice, krastavca i morske trave. Ovo su mirisne note koje će udahnuti malo svežeg vazduha u vaše parfemske kombinacije.

4. Vibrantne zelene note

Note bazirane na povrću, poput šargarepe i cvekle su zaludele svet u 2023. godini, a ovaj trend ne planira na uspori. Mirisi su sada oživljeni svežim, vibrantnim zelenim i herbalnim notama koje su ključan trend za 2024. Noviji parfemi sadrže drvenaste sveže note, poput eukaliptusa, vetivera, drveta i ruzmrarina. Neki od popularnih mirisa kombinuju list paradajza sa kaktusom, sandalovinom i mošusom, tako da balansiraju između slatkog i slanog.

Povezano – Parfemisa mirisnom notom povrća su veliki trend u 2023. godini

5. Neobični gurmanski mirisi

Gurmanski mirisi su oni koji imaju slatku, jestivu notu, poput vanile, karamela, meda i čokolade. Trenutna parfemska industrija je prezasićena ovim notama, ali brendovi i dalje traže načine da nam privuku pažnju. Unikatne mirisne note, poput šećerne vune ili puslica su su bile veoma popualarne u 2023, ali u narednoj godini viđaćemo inovativne gurmanske note. Neke parfemske kuće su smanjile saharinske note u svojim gurmanskim parfemima, pa se one mešaju sa zemljanim, drvenastim i začinskim notama.

Parfemski trendovi

6. Nova verzija irisa

Iris je ljubičasti cvet sa puderastim mirisom i dalje nosi antikvarnu esenciju i podseća na bakinu pufnu za puder, ali ne dozvolite sebi da ga ne probate iz ovog razloga. Mnogi brendovi su za 2024. uveli sveže interpretacije ove note, koja sada odiše modernim šarmom, koji je začinski i nežan.

7. Moderan zlatni amber

Amber je klasična parfimerska nota koju čini sinergija između labdanuma – lepljive drvene smole, benzoina – takođe vrste smole, tople vanile i pačulija, koji je ujedno slatak i zemljan. Moderni amber parfemi spajaju ovu temu sa novim aromoma i materijalima, koji podsećaju na slanu kožu. Kombinacija toplih i slanih nota donosi koncept your “skin but better”.

Pročitajte još i – Ovako se pravilno čuvaju parfemi

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!