Flomaster, gel ili tuš: Koja vrsta ajlajnera je najbolja za vas?

Nanošenje ajlajnera može biti nezgodan zadatak za one koji nisu iskusni sa šminkom. Na kraju svega, vaš cilje je da iscrate tanku liniju što je moguće bliže liniji trepavica. Ovo nije lako umeće, posebno ako niste godinama vežbali. Dok je tehnika nanošenja vrlo važna, isto tako je od ključne važnosti i tip ajlajnera koji koristite. Danas na tržištu postoje ajlajneri u formu tuša, gela, flomastera ili olovke. Zato vam u nastavku otkrivamo koja vrsta ajlajnera je najbolja za vas!

Vrste ajlajnera – koja je najbolja za vas?

Gel ajlajner

Gel ajlajner se može opisati kao kremasta, gusta supstanca koja se obično nanosi zasebnom tankom četkicom duž kapka. Ovaj tip ajlajnera je prelazna varijanta između onog u olovci i tuša, jer je on mnogo čvršći u teksturi i nije previše vlažan. Omiljeni je izbor profesionalnih šminkera, zbog različitih mogućnosti upotrebe i kremaste konzistencije.

gel ajlajner

Prednost: lako se nadograđuje, i s njim se može postići duboka, tamna boja, ako se nanose deblje ili u više slojeva. Lako se manipuliše njime i lako se uklanja greška prilikom aplikacije. Gel-ajlajneri nude mnogo više kontrole prilikom nanošenja, a ujedno su veoma dugotrajni i intenzivni, te su savršeni za eksperimentisanje sa šminkom.

Mane: Gel-ajlajneri imaju tendenciju da se osuše vrlo brzo, zbog silnog otvaranja i zatvaranja teglice. Takođe, ako izgubite četkicu – nadrljali ste. Takođe, četkicu morate redovno čistiti, što je dodatni posao.

Povezano: Otkrivamo 10 tajni žena sa savršenim ajlajnerom

Tečni ajlajneri (tuš i flomaster)

Tečni ajlajneri dolaze sa već ugrađenom tankom četkicom, koja dozvoljava da nanesete boju duž linije trepavica. Za razliku od krejona, prilikom nanošenja tečnog ajlajnera, morate imati mirniju ruku, kako biste precizno naneli tečni ajlajner.

tečni ajlajner

Prednosti: Iako su tečniji i vodenastiji u formuli, često su otporni na mrljanje i vodu, što vam osigurava postojanu šminku tokom celog dana. Zbog toga su tečni ajlajneri odlian izbor za gotovo sve: i početnike i iskusne. Sa tečnim ajlajnerom lako možete iscrtati tanke, precizne linije, što je odlično za cat eye, crtanje “krilca” i druge unikatne look-ove. Tečni ajlajneri u formi flomastera su najzahvalniji za početnike bez iskustva.

Mane: Tečnija konzistencija otežava čistu, preciznu aplikaciju – drugim rečima, tečni ajlajner ume da bude “messy” i neuredan.

Povezano: Najbolje olovke i ajlajneri prema obliku očiju

Krejon – ajlajner u olovci

Krejon iliti dobra, stara crna olovka za oči, je zapravo vrsta ajlajnera, koju baš svako može savladati i sa kojom imate najviše kontrole. Ovo vam omogućava da iscrtte savršen oblik i da dozirate debljinu ajlajnera. Oni su obično manje pigmentovani od klasičnih ajlajnera, što vam omogućava diskreniji izgled oka, što je idealno za svakodnevnu šminku.

olovka za oči

Prednosti: Krejon je odličan za suptilni svakodnevni ili poslovni izgled, koji nije pregrub, posebno ako ga izblendate. Takođe ga možete naneti na vodenu liniju kapka (waterline). Lako se nanose i mogućnost greške je mnogo manja.

Mane: Krejon se mora stalno oštriti, a osim toga, često blede u toku dana, pa je popravka šminke neophodna. Ne možete postići tako oštru i preciznu liniju, kao što to može tečni ajlajner. Nisu tako glatki kada se nanose, zato se često razmrljaju tokom dana.

Mi vam preporučujemo City Color Ultra Black Pen ajlajner u flomasteru, idealan za početnike.

Pročitajte još: Kako da nanesete savršen ajlajner prema obliku oka?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!