6 razloga zbog kojih ćete obožavati tečna rumenila

tečno rumenilo

Tečna rumenila nisu svačiji prvi izbor, kada je reč o eksperimentisanju sa šminkom. Većina nas koristi klasična praškasta, presovana rumenila, a u retkim prilikama – kremasta. Ipak, tečna rumenila kriju mnogo potencijala, koji mogu u potpunosti da oduvaju praškasta i kremasta rumenila sa trona! Prirodni izgled i dugotrajnost je njihova velika prednost. Dolaze u mnogo formula: kao super pigmentovana ili kao sheer varijante, s kojima ne možete pogrešiti!

Zašto su tečna rumenila tako dobra?

#1: Lako se nanose i blendaju

Tečna rumenila imaju tu neodoljivu vrlinu, a to je da se mogu naneti prstima, četkicom ili beauty blenderom! Praktično – bilo kojim beauty alatom koji imate. Lako se blendaju i tako dobro upijaju u kožu, da zaista deluju kao prirodna nijansa vaše kože kada se zarumenite. I najbolje od svega – ako birate sheer tečna rumenila, teško možete preterati u količini!

#2: Potpuno su trendy

Ako iole pratite vodeće make-up trendove, sigurno znate da je dewy, blistava koža IN! Teška šminka je prošlost – sada je fokus na zdravoj, sjajnoj koži, koja blista iznutra. Tečno rumenilo se savršeno uklapa u ovaj koncept! Uz malo maskare i sjaja na usnama, tečno rumenilo je sve što vam treba za svež, no-make-up make-up izgled!

Povezano: Kako da postignete “no make-up make-up” u samo 5 koraka?

View this post on Instagram

A post shared by Ingrid (@ldn_beauty_) on

#3: Višenamenska su

Ono što je najbolje kod tečni make-up proizvoda je činjenica da ih možete koristiti u više namena! Konkretno, tečno rumenilo možete korisiti kao senku za oči ili kao tečni ruž za usne! Ukoliko rumenilo nanesete tankom četkicom na liniju kapka, možete postići efekat ajlajnera u boji! Ne zaboravite da je monohromatska šminka (šminka u jednoj boji) veliki trend, zato nije loše imati pri sebi jedno tečno rumenilo, s kojim možete našminkati bukvalno celo lice!

Povezano: 4 TOP saveta za nanošenje rumenila

#4: Dugotrajna su

Tečna rumenila, za razliku od praškaste varijante, mnogo duže traju na obrazima, posebno ako odaberete stain formulaciju. Ona ne blede, stope se sa kožom i traju onoliko dugo koliko imate šminku na licu. Kako biste dodatno produžili i pojačali efekat tečnog rumenila, preko možete blago poprašiti lice praškastim rumenilom.

#5: Često i neguju kožu

Određeni brendovi tečnih rumenila u svoju formulaciju ubacuju vitamine, negujuća ulja ili čak biljne ekstrakte, koji ujedno neguju kožu! Nega i boja u jednom – kakav multitasking proizvod!

#6: Nanose se odmah posle tečnog pudera

Kada radite sa tečnim rumenilom, pravilan redosled nanošenja je odmah nakon tečnog pudera. Setite se da se praškaste i tečne formule ne mešaju. Stoga – nemojte čekati da se lice setujete puderom u prahu, pa da tek onda nanosite rumenilo! Velika je šansa da će biti flekavo i muljavo, jer tečni proizvod ne ide preko praškastom. Umesto toga – nanesite tečno rumenilo preko tečnog pudera, na jagodice, PRE setovanja i fiksiranja šminke prahom.

Pročitajte još i: Kako da od polomljenog rumenila napravite kremasto rumenilo?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!