Produžite i matirajte šminku uz korejski “jamsu” trik sa ledenom vodom!

jamsu trik

Problem prosijavanja kože ispod šminke je vrlo čest kod masnog ili kombinovanog tipa i kože. U svrhu matiranja lica obično koristimo transparentni mat puder u prahu ili mat fiksator. Ako nijedna količina ovih proizvoda ne drži vašu T zonu pod kontrolom – vreme je da isprobate korejsku “jamsu” tehniku! Samo ćemo vam reći da ovaj trik uključuje činiju ledene vode!

Šta znači “jamsu”?

Reč “jamsu” na korejskom jeziku znači “ronjenje” ili “zaranjanje”! Ovaj trik označava da sveže našminkano lice potopite u kofu ili činiju ledene vode, kako biste setovali i matirali ten. Iako ovaj postupak deluje kao da će vam se smrznuti mozak – daje fantastične rezultatu u vidu dugotrajnije podloge i matiranog tena.

Kako da izvedete “jamsu” trik?

Najpre, nanesite tečni puder kao i uobičajeno. Potom, nanesite debelji sloj bebi pudera ili transparentnog setting pudera u prahu! Nakon toga, lice se zaranja u činiju sa ledenom vodom na 3 puta po 10 sekundi. Nakon toga, lice se utapka papirnim ubrusom ili peškirom da se upije višak vode, a make-up rutina se nastavlja kao i uobičajeno (eye make-up, usne, rumenilo, bronzer, konture). Nakon 10 sati nošenja, vaš ten će biti i dalje isti – matiran, baršunast i bez prosijavanja!

Povezano: Sve što ste hteli da znate o banana puderu

jamsu trik
Youtube/Printscreen

Kako ovaj trik radi?

Slično “baking” tehnici, i kod “jamsu” trika se koristi velika količina pudera u prahu. Bebi-puder ili baking-puder su poznati po svojoj sposobnosti upijanja masnoće i vlage (znoja). Ledena voda je ekvivalent vašoj omiljenoj četkici za šminkanje, koja uklanja višak pudera, bez pomeranja podloge. Vodeni molekuli odbijaju čestice pudera u prahu, utiskujući ih još dublje u kožu.

Veliki broj make-up blogera i top-modela je opsednut “jamsu” trikom, a jedna od njih je i manekenka Kate Moss.

Kako izgleda ceo “jamsu” postupak, pogledajte OVDE:

Pročitajte još i: Kako da vaš ten bude što duže matiran?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!