Vodič: Najlepše pastelne nijanse kose za vaš ten

pastelna kosa
Instagram/Printscreen

Proleće je odavno u vazduhu, a svi znamo šta to znači. Vreme je da prihvatimo pastelne boje inspirisane cvećem. Jedan trend koji je zauzeo Tik Tok i Instagram jesu pastelne boje kose, sa pink nijansom koja definitivno dominira. Verovale ili ne, trend pastelne kose je započeo 1930-ih godina, ali poslednjih godina je doživeo veliki boom. Od pink nijanse u boji šećerne vune, pa do mint zelene, postoji velika paleta nežnih tonova. Odabir između ovi boja može biti zbunjujuć – zato smo vam pripremile vodič kako da odaberete savršenu pastelnu nijansu kose prema tenu i podtonu kože!

Važno je da znate!

Pre nego što odaberete vašu savršenu pastelnu nijansu kose, najvažnije je da zapamtite, da ukoliko nemate srednje ili svetlo plavu kosu, moraćete izblajhati celu kosu kako bi se pastelna boja uopšte videla na vašoj podlozi. Savetujemo da kosu blajhate isključivo u salonu, od strane profesionalca za kolorizaciju, kako ne biste hemijski oštetile kosu.

Kako da odaberete pastelnu nijansu kose za vas?

#1: Svetla koža sa toplim podtonom

Najbolji način da naglasite svetli ten toplog podtona, jeste da je uparite sa toplijim pastelnim nijansama, poput svetlo roze i kajsije. Ovi tonovi prelepo ističu toplinu vaše kože. Ako želite konstrastni efekat, hladna nijansa roze boje je suptilan način da istaknete vašu put.

#2: Svetla koža sa hladnim podotnom

Ako ste bledog tena, i hladnog podtona, vaše lice ćete najbolje istaći pastelno ljubičastom kosom i mekim plavim nijansama. Nijanse koje naginju ka roze ili su veoma tople, mogu istaći crvenilo vaše kože. Ako ste neutralnog tona, možete poneti šarenoliku paletu boja sa toplim ili hladnim podtonovima.

View this post on Instagram

A post shared by Australian Artist (@bel_pipsqueekinsaigon)

#3: Srednje svetla koža sa toplim podtonom

Ako imate srednje svelu kožu, toplog podtona, potrebnije su vam toplije nijanse kako biste istakli vaš ten. Pastelne boje poput rose-gold i tople lila će poslužiti!

#4: Srednje svetla koža sa hladnim podtonom

Srednje svetloj koži hladnog podtona će najbolje odgovarati plave i ljubičaste nijanse kose, sa dosta intenziteta i zasićenosti. Ako  odaberete svetlu a jarku nijansu, sa intenzivnim pigmentom, osiguraćete idealnu količinu kontrasta za vašu kožu.

#5: Tamna koža sa toplim podtonom

Pastelne boje veoma zasićenih toplih tonova deluju veoma laskavo na osobama sa tamnim tenom, koje imaju žućkaste i maslinaste podtonove.

#6: Tamna koža sa hladnim podtonom

Ako imate tamnu kožu hladnog podtona, možete izneti veliki paletu različitih nijansi – pastelne boje hladnog podtona će vam najbolje pristajati. Mint i baby  blue će delovati kao odličan kontrast. Ako tražite neku nijansu iz pink porodice, odaberite hladnu mauve nijansu!

Za postizanje pastelnih tonova na plavoj kosi, predlažemo neku od kolor-maski u boji iz ponude našeg Lepotica Beauty Shop-a: POGLEDAJ MASKE.

Ako vas zanima kako se neguje i održava pastelna kosa: klik OVDE!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!