Koja planeta vlada vašim horoskopskim znakom i šta to znači?

planeta koja vlada horoskopskim znakom

Prema teoriji koja je proistekla iz domena astrologije, planete u ogromnoj meri imaju uticaj na emocije, ali i na razvoj situacija i životnih okolnosti koje se tiču svakog od nas. Naime, svaki od ukupno 12 znakova zodijaka, odnosno svaki od ukupno 12 horoskopskih znakova ima jednu ili više vladajućih planeta, koje, bez obzira na trenutan položaj na nebu, na određeni način vrše uticaj na ponašanje i uopšteno na život osobe čijim horoskopskim znakom vladaju.

Pritom, u sferi astrologije, u okvir vladajućih planeta ubrajaju se i Mesec i Sunce. Kroz sadržaj teksta koji je pred vama, otkrićemo vam koja planeta vlada kojim horoskopskim znakom.

Ko vlada vašim horoskopom?

Ovan

Ovan je horoskopski znak kojim vladaju Mars i Pluton.

Bik

Bik je horoskopski znak kojim vlada Venera.

Blizanci

Blizanci su horoskopski znak kojim vlada Merkur.

Rak

Rak je horoskopski znak kojim vlada Mesec.

Lav

Lav je horoskopski znak kojim vlada Sunce.

Devica

Devica je horoskopski znak kojim vlada Merkur.

Vaga

Vaga je horoskopski znak kojim vlada Venera.

Škorpija

Škorpija je horoskopski znak kojim vladaju Pluton i Mars.

Strelac

Strelac je horoskopski znak kojim vlada Jupiter.

Jarac

Jarac je horoskopski znak kojim vlada Saturn.

Vodolija

Vodolija je horoskopski znak kojim vladaju Uran i Saturn.

Ribe

Ribe su horoskopski znak kojim vladaju Neptun i Jupiter.

Povezano: Najčešće vrline i mane horoskopskih znakova!

Vladavina Meseca

Osobe čijim horoskopskim znakom vlada Mesec po pravilu su veliki emotivci i veliki su poštovaoci i zagovornici pravih životnih vrednosti. Svoju utehu i svoj oslonac, ove osobe pronalaze u svojoj porodici i u toplini doma.

Vladavina Merkura

Osobe čijim horoskopskim znakom vlada Merkur po pravilu čitavog života u duši ostaju deca. Ove osobe su jako vešti govornici i često su omiljene u okolini jer lako zaboravljaju konflikte i nesuglasice i lako praštaju.

Vladavina Venere

Osobe čijim horoskopskim znakom vlada Venera po pravilu su zaljubljenici u umetnost, a često se i same bave umetničkim stvaranjem. Po prirodi, ove osobe su blage i dobronamerne prema okolini.

Vladavina Sunca

Osobe čijim horoskopskim znakom vlada Sunce po pravilu su izuzetno ambiciozne i prosto zrače samopouzdanjem. Ove osobe veliku pažnju poklanjaju sopstvenom izgledu i uživaju u svesti o tome da ih okolina smatra lepim.

zavođenje po horoskopu
Pogledajte i kako da zavedete koji horoskopski znak!

Vladavina Marsa

Osobe čijim horoskopskim znakom vlada Mars po pravilu su neprestano vođeni željom da budu lideri i imaju problem za podnošenjem autoriteta. U određenom broju slučajeva, ove osobe mogu ispoljavati osobine kao što su pakost i zloba.

Vladavina Jupitera

Osobe čijim horoskopskim znakom vlada Jupiter po pravilu uvek dostižu visoke i cenjene kvalifikacije u sferi obrazovanja. Ove osobe su izuzetno korektne prema drugima i raspolažu umećem kulturnog i odmerenog ophođenja prema okolini.

Vladavina Saturna

Osobe čijim horoskopskim znakom vlada Saturn po pravilu se najbolje snalaze kada su same i ne umeju baš lako da funkcionišu kada su okružene sa puno ljudi. U svoj “mali svet” ove osobe puštaju samo odabrane i one koji neće učiniti ništa čime bi im pokvarili taj “svet”.

Vladavina Urana

Osobe čijim horoskopskim znakom vlada Uran po pravilu su pokretači i nosioci velikih i revolucionarnih ideja. Ove osobe su večiti avanturisti i nepresušno su željne promena i izazova.

Vladavina Neptuna

Osobe čijim horoskopskim znakom vlada Neptun po pravilu su često sumnjičave i nepoverljive prema okolini. Ove osobe, imaju sklonost ka preteranom i često neprimerenom ispoljavanju emocija.

Vladavina Plutona

zanimanje po horoskopu
Pogledajte i koja su zanimanja idealna za vaš horoskopski znak!

Osobe čijim horoskopskim znakom vlada Pluton po pravilu su vrlo zatvorene za komunikaciju sa drugim ljudima i u sebi nemaju dovoljno izgrađene osobine kao što su saosećajnost i humanost. Ove osobe, neretko su sklone sadističkom ponašanju i okolina ih često opisuje i doživljava kao “čudake”.

error: Content is protected !!