5 prirodnih preparata za detoksikaciju

detoksikacija

Tokom svakodnevnog konzumiranja hrane, ali i tokom udisanja vazduha, vaš organizam veoma često postaje izložen napadima i delovanju najrazličitijih oblika štetnih materija i toksina. Takve štetne materije i toksini kruže kroz vaš organizam i utiču na nastanak i na razvoj posledica koje se odražavaju kako kroz poremećaje raznih funkcija, tako i kroz stvaranje rizika od pojave različitih oboljenja.

Poremećaj funkcije jetre, poremećaj funkcije bubrega, smanjenje kvaliteta intelektualnih sposobnosti, ubrzano starenje kože, ali i unutrašnjih organa, pojava različitih oblika karcinoma, samo su neke od drastičnih posledica toksina.

Kako biste pojavu takvih posledica sprečili, potrebno je da bar s vremena na vreme obavljate detoksikaciju organizma. To možete postići uz primenu prirodnih preparata za detoksikaciju.

Priprema i upotreba preparata za detoksikaciju

Preparat na bazi lanenog ulja

Za pripremu preparata na bazi lanenog ulja biće vam potrebno oko 50 mililitara lanenog ulja i samo prstohvat mlevenog đumbira i prstohvat mlevenog crnog bibera.

Navedene sastojke, jednostavno sjedinite mešanjem i popijte ih ujutru pre doručka i pre konzumiranja kafe ili bilo kog drugog napitka. Tretman ponavljajte tri jutra za redom i već četvrtog jutra ćete se osetiti svežije i zdravije, a to će značiti da ste se oslobodili toksina.

Preparat na bazi zelenog čaja i voća

Za pripremu ovog preparata potrebno vam je oko 150 mililitara prethodno ohlađenog zelenog čaja, jedna banana i pola limuna koji ste očistili od kore. Sve sastojke stavite u blender i dobro ih sjedinite. Tako sjedinjenu mešavinu, popijte ujutru na prazan stomak. Ovaj detoks tretman, možete ponavljati jednom nedeljno.

Preparat na bazi cimeta i belog luka

Za pripremu ovog preparata potrebno vam je pola ravne kafene kašičice cimeta, pola ravne kafene kašičice belog luka u prahu, jedna ravna supena kašika što kvalitetnijeg meda i oko 200 mililitara čaja od žalfije. Navedene sastojke sjedinite i popijte ih takođe ujutru na prazan stomak.

Jedina mana ovog preparata za detoksikaciju jeste pomalo neprijatan ukus. Zato vam preporučujemo da ga pre upotrebe ohladite i da ga popijete što brže, kako biste takav ukus što manje osetili. Upotrebu ovog preparata možete ponavljati svakodnevno u periodu od nedelju dana. Taj period, biće dovoljan da se oslobodite toksina.

Povezano: Prolećni detoks: Očistite i preporodite vašu kožu!

Preparat na bazi kurkume i peršuna

Za pripremu ovog preparata potrebna vam je jedna kafena kašičica suvog peršuna i jedna ravna kafena kašičica kurkume u prahu. Od navedene količine peršuna skuvajte čaj tako što ćete peršun preliti sa oko 200 mililitara provrele vode. U čaj sipajte navedenu količinu kurkume, a zatim ga ostavite da odstoji oko 10 minuta, promešajte ga i popijte takođe ujutru na prazan stomak. Upotrebu ovog detoks preparata možete ponavljati svakodnevno, sve dok smatrate da u vašem organizmu ima toksina.

Preparata na bazi origana i bosiljka

tempted-young-woman-making-a-food-choice.jpg
Pogledajte i kako da očistite telo od šećera za samo 3 dana!

Za pripremu ovog preparata potrebno vam je pola ravne kafene kašičice mlevenog origana i jedna ravna kafena kašičica bosiljka. Od navedenih sastojaka pripremite čaj tako što ćete ih preliti sa oko 200 mililitara prethodno provrele vode. Tako pripremljen čaj ostavite da odstoji 10 minuta, a zatim ga procedite i popijte u bilo kom periodu dana. Upotrebu ovog preparata, ponavljajte nedelju dana u kontinuitetu.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!