3 super jednostavne frizure – VIDEO

frizure

Kad god se nađete u nedoumici kakvu ćete frizuru nositi taj dan, oblikovanjem kose na 1 od 3 načina koja vam predlažemo u današnjem tekstu, ulepšaćete vaš celokupan izgled.

Duga kosa zahteva pažnju i negu, ali nekada vreme nije na našoj strani te nam trebaju super jednostavne frizure za napraviti kod kuće, ali takve da ih svakodnevno možemo nositi i uz svakakve odevne kombinacije.

Ako imate dugu kosu, a nemate inspiraciju ili vremena za uređivanje, obavezno nastavite da čitate ili pogledajte video na kraju teksta, jer svaka od ove 3 frizure može se napraviti u samo nekoliko minuta, pa čak i sekundi ako imate blago valovitu kosu (prirodnu ili posle feniranja).

Način pripreme frizura

Dovoljne će vam biti gumica za kosu i par ukosnica, i već ste odradili pola posla.

1. frizura

Kosu raščešljajte prstima ili sa češljem, razdeljak neka bude sa strane.

Ukoliko vam je kosa prirodno ravna ili tanka, deblje pramenove uvijte figarom u različitim smerovima kako biste postigli razbarušen, prirodan efekat. Nanesite sprej za teksturu i volumen koji će obezbediti da vaša frizura što duže ostane na mestu.

hair-pins-or-hair-clips.jpg
Pogledajte i kako se prave frizure sa ukosnicama!

Prednji deo kose podelite na dva dela koja ćete prvo pojedinačno uvijati suprotno jedan od drugog, a potom jedan preko drugog. Znači – pramen do lica uvijte prema licu, odnosno suprotno od drugog. Potom uvijeni pramen kose prebacite preko drugog pramena. Drugom pramenu dodajte deo kose pa ga uvijte na isti način kao prvi pramen.

Kada stignete do kraja, zavežite pramenove elastičnom gumicom i ako je potrebno frizuru učvrstite ukosnicama na zadnjem delu glave.

2. frizura

Napravite razdeljak sa strane, a potom odvojte prednji deo kose i fiksirajte ga šnalom sa obe strane. Povucite ostatak kose unazad i vežite konjski rep na samom dnu glave.

Odvojeni prednji deo kose podelite u dva dela. Deo bliži repu uvrnite pa fiksirajte na suprotnoj strani iznad gumice pomoću ukosnice. Ponovite korak sa suprotne strane, kao i sa preostalim pramenovima.

Krajeve uvrnutih pramenova omotajte oko gumice pa učvrstite ukosnicama.

3. frizura

Posebno elegantan izgled ćete postići ako prednji deo kose, počev od slepoočnice, sa svake strane uvijete te ukosnicama (formirajući trougao) pričvrstite na zadnjem delu glave. Da bi frizura bila čvrsta, ali i da se ne biste počupali prilikom stavljanja ukosnice, pazite da vam talasasta strana bude uz glavu, a ravna strana da se vidi.

Pogledajte i video tutorijal za ove 3 frizure!

Povezano: Brze frizure koje će vam spasiti dan!

error: Content is protected !!