Dugotrajni rezultati: manikir, boja za kosu i šminka koji ne mrdaju!

manikir, boja za kosu i šminka

Uz ove male trikove i praktične savete, vaš savršen manikir, intenzivna boja za kosu i zavodljiva šminka definitivno će trajati duže nego što ste navikli!

Dugotrajan manikir

Sve žene vole savršeno urađen manikir – bez mehurića ili praznih mesta, ali neki lakovi su skloniji pucanju i razdvajanju od nokta te već sutradan primetite da je boja spala na nekim delovima nokatne površine.

Lakovi u braon ili bež boji se brže ljušte s noktiju jer imaju visok nivo oksida gvožđa i titanijum dioksida koji sprečavaju da se formira glatka površina na nokatnoj površini. Stoga, ako želite dugotrajan manikir, odlučite se za biserne nijanse koje imaju sitnije čestice koje će osigurati da vam manikir traje duže. Ako volite i često radite manikir u braon i bež nijansama, obavezno na kraju manikira primenite i top coat.

Takođe, sredstva sa čišćenje kuće, proizvodi za skidanje šminke, farbe za kosu, kao i kreme, losioni ili sprejevi za sunčanje mogu smanjiti period trajanja vaših savršeno ulepšanih noktiju. Stoga, ako želite dugotrajan manikir, bez obzira da li sređujete kuću ili farbate kosu, obavezno koristite zaštitne rukavice.

Osim navedenih, problem bi mogao biti i rok upotrebe vašeg laka za nokte. Ukoliko primetite da su originalna nijansa ili sjaj iščezli, dugo čekate da se lak osuši ili vam manikir traje kraće nego što ste navikli, vreme je da kupite novi lak za nokte.

Povezano: Budite maštoviti: Neobični trikovi za savršen manikir kod kuće!

Dugotrajna boja za kosu

I za omiljenu boju za kosu koja se brzo ispira ili gubi sjaj postoji rešenje.

Da bi vaša boja za kosu bila postojana, zaštitni vanjski sloj na svakoj vlasi – kutikula treba da ostane netaknuta. Znači, što je kosa oštećenija, veća je verovatnoća da će boja za kosu brže izbledeti.

Boja za kosu će vam trajati duže ako joj obezbedite adekvatnu negu pre/posle farbanja. Znači, vrlo je važno da ne perete kosu 24, pa čak i 48 sati pre, a posebno posle farbanja (kod kuće ili salonu), a kada dođe vreme za pranje kose, koristite blagi šampon koji ne sadrži sulfate. Takođe, koristite i obični regenerator za ofarbanu kosu kako bi obezbedili potrebnu hidrataciju kosi. Najvažnije je da 2 do 3 puta mesečno nanesete masku za dubinsku regeneraciju kose.

čime sve možete ofarbati kosu
Pogledajte i čime sve možete ofarbati kosu a da nije boja za kosu!

Takođe, da bi intenzitet boje ostao nepromenjen što je duže moguće, zaštitite kosu od sunca maramom ili šeširom ili proizvodom sa zaštitnim faktorom koji u sebi ima antioksidanse (kokosovo ili ulje suncokreta, zeleni čaj, ekstrakt oraha i koenzim Q) jer sunce isušuje kosu te brzo izbledi boju.

Dugotrajna šminka

Da bi vaš makeup ceo dan izgledao sveže, kao da ste ga tek naneli, ne treba da stavljate veće količine šminke, već da promenite način nanošenja šminke. Često je glavni krivac za slabu postojanost šminke korišćenje prstiju prilikom apliciranja makeup proizvoda. Za dugotrajan efekat, šmiku nanesite sa Beauty blenderom ili četkicama.

Naravno, vodootporni proizvodi su uvek dobar izbor ukoliko vam šminka treba potrajati. Pazite samo da sadrže biljne sastojke koji će koži omogućiti da diše, a neće je oštetiti.

greške kada koristite Beauty blender
Pogledajte i da li pravite ove greške kada koristite Beauty blender!

Na kraju, fiksirajte šminku apliciranjem providnog pudera u prahu. Takođe, pre nanošenja pudera, masnije delove lica osušite papirnim ubrusom, a da bi se osećali sigurnije, poslednji korak pri šminkanju neka vam bude prskanje fiksatora za šminku na površinu lica.

error: Content is protected !!