5 hair proizvoda koji su vam potrebni ako farbate kosu

farbana kosa

Retke su dame koje nisu počele sa farbanjem kose, a ukoliko ste i vi jedna od njih, ovaj tekst je za vas. Sigurno ste sve čule da je neophodno koristiti šampon i kondicioner za farbanu kosu, ali kako biste produžili vibrantnost i sjaj vaše kose, neophodno je da uvedete i neke druge hair proizvode koji su namenjeni baš ovom tipu kose. Zato vam u nastavku donosimo listu od 5 hair proizvoda koji treba da se nađu u vašem kupatilu, ako farbate kosu.

Ovih 5 proizvoda za kosu svaka žena mora imati, ako se farba:

1. Maska ili regenerator za osvežavanje boje

Ne postoji proizvod koji će vam više ulepšati boju i prolongirati period između dva odlaska u salon, kao što je to kolor maska ili kolor regenerator. Ovaj tip proizvoda sadrži u sebi kolor pigmente koji se talože na dlaku i time osvežavaju boju, između dva farbanja. Samo je važno da odaberete preparat u vašoj nijansi – to možete pronaći kod većina profesionalnih brendova za negu kose.

2. Sprej za zaštitu kose od toplote i sunca

Ako biste pitale bilo kog eksperta za kosu, koji to faktori najviše utiču na izbleđivanje boje, svako bi vam rekao da su to – UV zraci i toplota styling aparata. Zato je ključno da u rutinu nege i stilizovanja kose uvedete kvalitetan leave-in zaštitni sprej koji štiti od oba ova uticaja. Srećom, većina profesionalnih brendova ima 10-u-1 proizvode koji štite farbanu dlaku od svih mogućih uticaja sredine.

Povezano – 6 trikova kako da vaša kosa izgleda skupo

farbana kosa

3. Preparat sa bond tehnologijom

Bond tehnologija je sa pojavom kultnog Olaplex-a postavila novi standard obnavljanja i nege oštećene i farbane kose, jer deluje na molekularnom nivou, obnavljajući nastala oštećenja. Na taj način se proteinski lanac unutar vlasi stabilizuje, kutikula se zatvara, a dlaka postaje čvršća i otpornija. Bond preparati su idealno rešenje da održavate zdravlje i integritet kose između poseta salonu. Nabavite masku ili tretman sa Plex ili Bond tehnologijom i koristite je barem jednom nedeljno, prema uputstvu.

4. Maska za dubinsku hidrataciju kose

Obična maska ili regenerator nisu dovoljna nega, posebno ako se duži niz godina farbate. Farbana dlaka je hemijski oštećena, često suva i krta, i stoga joj je potrebna dubinska hidratacija, koja će joj povratiti mekoću i elastičnost. Zato uložite u kvalitetnu profesionalnu masku za hidrataciju kose, koja je bogata uljima, puterima, hijaluronskom kiselinom i antioksidantima.

farbana kosa

5. Ulje za sjaj kose

Nijedan tip kose ne može proći bez kvalitetnog ulja u rutini nege, ali to je posebno slučaj kod farbane dlake. Ulje bi trebalo da bude sastavni deo dnevne rutine, a uvek možete poneti manje pakovanje sa sobom u tašni i osvežiti krajeve tokom dana. Odaberite laganiju formulu, ako ćete kosu negovati svakodnevno.

Pročitajte još i – 4 razloga zašto vam je potreban color-safe šampon ako farbate kosu

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!