5 prelepih hair trendova koji vladaju Instagramom

Instagram je prvo mesto kojem ćemo se obratiti ako želimo make-up ili hair inspiraciju. Takođe je prvo mesto na kojem će se viralno proširiti najnoviji beauty trendovi, tako da je apsolutno opravdano postao nova beauty platforma. Kada je reč o kosi, ovih 5 hair trendova možemo videti svuda po Instagramu. U nastavku pogledajte koji su to i inspirišite se na promenu frizure ili boje kose.

Ovih 5 trendova su svuda po Instagramu

Trend #1: Obrnuti ombre

Dosadio vam je klasični ombre? Nije ni čudo, jer je toliko godina bio popularan, da ga je ceo grad nosio. Pošto je zamenjen daleko popularnijim tehnikama nijansiranja kose, poput balajaža, nedavno je izbio na scenu novi trend koji ga donekle oživljava! Ali – u obrnutoj varijanti! Senčenje se vrši obrnutim smerom boja – svetla na vrhu kose, koja se blenda ka tamnijoj na krajevima. Zanimljiv trend, zar ne?

Povezano: Ombre vs. balajaž – u čemu je razlika?

Instagram/Printscreen
Instagram/Printscreen

Trend #2: Štipaljke na jednoj strani kose

Hair aksesoari poput šnalica i štipaljki se vraćaju na trendy scenu, čemu se radujemo! To je brz i efikasan način da dodate glamur čak i najjednostavnijoj frizuri. Instagram trenutno “gori” od “clip stacking” trenda, koji podrazumeva dosta uskih šnalica na jednoj strani kose. Ovo je idealan način da vašoj dosadnoj frizuri date holivudsku notu.

Instagram/Printscreen
Instagram/Printscreen

Trend #3: Kovrdžavi bob

Ako ste mislili da je bob frizura samo za ravnu kosu – Instagram gurui tvrde drugačije! Upoznajte “cob” – curly bob, to jest kovrdžavi bob sa kovrdžavim šiškama. Ako imate prirodne lokne kojih ne želite da se odreknete, prigrlite ovaj trend, nabavite dobru kremu za kovrdže i budite u trendu ovog proleća!

Povezano: Lažni bob – kraća frizura bez šišanja

Instagram/Printscreen
Instagram/Printscreen

Trend #4: Talasasta kosa sa ravnim krajevima

Ova chic frizura vam daje najbolje od obe varijante – prelepe talase u kosi, sa savršeno ravnim krajevima. Ostavite 2-5 cm krajeva (u zavisnosti od dužine kose), a ostatak uvijte figarom u lagane talase. Krajeve dodatno ispeglajte peglom za kosu i imaćete ovu Instagram frizuru u trendu.

Instagram/Printscreen
Instagram/Printscreen

Trend #5: DNK pletenice

Ako je kreativnost u vašoj DNK – onda isprobajte ovaj ekscentričan tip pletenice. Pramenovi kose se pletu i uvijaju u oblik DNK lance, tako da čine fantastičnu strukturu u kosi. Postoji mnogo tutorijala na internetu kako da je upletete, a verujte nam da nije toliko teško kao što izgleda.

Instagram/Printscreen
Instagram/Printscreen

Pročitajte još i: Najlepše boje kose u trendu za 2019. godinu

error: Content is protected !!