Niste oprale kosu? 5 lakih frizura koje će to sakriti!

By  |  0 Comments

Svi znamo tu muku: nismo oprale kosu, a moramo da izađemo iz kuće i izgledamo uredno i sređeno. Nekad u pomoć priskače suvi šampon, a nekada običan konjski rep. Ipak, ako želite da vaša kosa izgleda zaista lepo i stilizovano, čak i ako joj je vreme za pranje – pogledajte u nastavku mini-tutorijal za 5 super lakih frizura koje će vam biti spas u zadnji čas kada niste oprale kosu.

Šta raditi sa kosom koja se umastila i spremna je za pranje? Treba je oprati naravno. Ali, u momentima kada jednostavno nemamo dovoljno vremena, a ni živaca, moramo pribeći nekim trikovima kako bismo izgledale uredno i lepo čak i tim danima. Jer, dosadio nam je klasičan konjski rep i suvi šampon. Mada – nije loše pre ovih frizura dodatno odmastiti teme sa nekoliko špriceva suvog šampona.

Za ove jednostavne frizure trebaće vam:

  • tanki češalj sa gustim zupcima
  • nekoliko tankih gumica za kosu
  • ukosnice

5 frizura koje će sakriti da niste oprale kosu

Zalizani konjski rep

Začešljajte kosu češljem ka pozadi, hvatajući začešljane sekcije rukom u rep. Zavežite čvrsti visoki rep uz pomoć jedne ili dve gumice (ako vam je kosa deblja i gušća). Prođite još jednom češljem kako biste dodatno zalizali prednji deo. Ovakav rep možete upariti sa efektnim minđušama i naglašenim usanama. I to je to – elegantna frizura bez po muke, a niko ne zna da niste stigle da operete kosu.

Povezano: Brze frizure koje će vam spasiti dan

zalizani rep

Youtube/Printscreen

Zalizani rep sa skrivenom gumicom

Za još elegantniju notu, prethodnu frizuru finiširajte sakrivanjem gumice. To ćete postići tako što ćete uzeti tanki pramen sa zadnjeg dela repa i omotati ga oko gumice. Pramen omotavajte dok se ceo ne umota oko gumice. Kraj pramena pričvrstite ukosnicom.

zalizani rep

Youtube/Printscreen

Glatka pletenica

Pođite od prethodne frizure: samo podelite kosu na tri jednaka dela i upletite običnu pletenicu. Ona će jako lepo izgledati pogotovo sa kosom koja je omotana oko gumice.

Povezano: Frizure za neiskusne – Najlakši način pletenja obične i francuske pletenice

pletenica

Youtube/Printscreen

Upletena čvor-punđa

Od prethodne frizure napravite novu: samo podignite pletenicu i omotajte je kao punđu. Kraj pletenice zakačite ukosnicama za glavu. Pošto smo omotali pletenicu oko gumice koja je kamuflirana pramenom kose, to će dati dodatni volumen vašoj punđi.

pletenica pundja

Youtube/Printscreen

Zalizana čvor-punđa

Počnite od konjskog repa oko kojeg ste omotali pramen kose da sakrijete gumicu. Počnite sa uvijanjem kose u jednu stranu. Podignite ovako uvijen rep i omotajte ga oko baze vašeg repa. Uvijate ga i fiksirajte ukosnicama kako bi vam čvrsto stajao u obliku čvor-punđe.

čvor pundja

Youtube/Printscreen

Kako biste odmastile kosu pre pravljenja frizura, preporučujemo Subrina Professional Suvi šampon, a savršenu glatkoću kose osigurajte Marrakesh Hold Gelom za kosu.

Pročitajte još: Neka se vide: Jednostavne frizure sa ukosnicama

Video tutorijal za ovih 5 frizura pogledajte ovde:

PodeliShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on Google+0Pin on Pinterest0Email this to someone

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!