5 trikova kako da smanjite volumen kovrdžave kose

volumen kose

Za mnoge devojke sa kovrdžavom, talasastom ili neukrotivom kosom, volumen kose zapravo predstavlja problem kojeg žele da se reše! Ovaj tip kose je teško ukrotiti i učiniti da izgleda sleek i uredno. Zato se postavlja pitanje – kako negovati i stilizovati kosu, da bi se postigao željeni nivo volumena, ali nikako preko toga? U nastavku otkrivamo kako to da postignete!

Sprečite neželjeni volumen u kosi

#1: Nemojte nanositi styling proizvod na koren

Volumen kod kovrdžave kose (ali i kod drugih tipova) počinje u KORENU. Kada nanosite styling proizvod na kosu, fokusirajte se na dužinu i krajeve. To važi i za penu, gel i curling kremu, ako ih nanosite.

volumen kose

#2: Sušite kosu nadole

Ako planirate da koristite fen, kosu sušite nadole. Vaša uobičajena rutina sušenja ili korišćenja difuzera obično uključuje sušenje kose nagore. Ovo je taktika za dobijanje volumena, a ne za njegova smanjivanje. Zato se opredelite da kosu sušite nadole, ali se fokusirajte i da spljoštite koren dok sušite kosu. Ovako ćete zagladiti kovrdže u smeru u kojem želite da one padaju.

#3: Koristite hladan vazduh na fenu

Posle sušenja kose, nanesite leave-in preparat koji štiti kosu od toplote, i potom je osušite na srednjoj do jakoj toploti fena. Kada ste završili, pritisnite dugme za hladan vazduh, kako biste zatvorili kuitkulu dlake i sprečili frizz efekat. Ovo hladno dugme fiksira kosu, tako da će vam to dobro doći, da “zaključate” glatku, manje volumizonu frizuru.

volumen kose

#4: Preskočite “fluffy” nameštanje kose

Svi volimo da malo prstima podignemo kosu i rastresemo kovrdže, kako bi postigli puniji jizgled, ali ako ne želite volumen – preskočite ovaj korak. Umesto toga, zagladite kosu rukama, uz pomoć seruma za kosu.

Mi vam predlažemo Moroccanoil Argan Oil serum za kosu.

#5: Koristite Smooth šampon i balzam

Frizz je možda jedan od razloga zašto imate poteškoća sa smanjivanjem volumena kose. Zato ukrotite frizz pre nego što nastane – nabavite šampon za zaglađivanje kose sa Smooth efektom! Primetićete razliku odmah!

Mi vam predlažemo Moroccanoil Smooth šampon i balzam.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!