6 tajni holivudskih frizera za luksuzan izgled kose

skupocen izgled kose

Termin “expensive hair” je u trendu – od “expensive bruentte” do “expensive bob”frizura. Pitanje koje se nameće jeste, kako se to postiže? Po čemu se ovi stilovi šišanja ii farbanja razlikuju od klasičnih? Prema mišljenju frizerskih eksperata, ono što izdvaja ove “skupocene” frizure jesu: obraćanje pažnje na detalje, opšte stanje kose i redovno održavanje. Zato smo sakupili savete najboljih holivudskih frizera kako možemo unaprediti izgled i styling svoje kose, tako da ona izgleda skupoceno.

Kako da vaša kosa uvek izgleda “skupoceno”?

#1: Redovno skraćujte krajeve

Najskuplji savet sa ove liste jeste – redovno šišajte krajeve! Ovo je ključ za taj uredni, skupoceni izgled kose. Praksa skraćivanja krajeva na svakih 8-10 nedelja je nekako potpuno izašla iz mode. Kada skratite krajeve, vaša kosa dobija tu neverovatnu težinu, koja kosi daje pokret i zdrav izgled. Suvi, ispucali krajevi su prvi znak lošeg kvaliteta kose. Zato su makaze vaš najbolji prijatelj. Mesta na kojima želite da fokusirajte energiju su prednji delovi i donja ivica kose.

View this post on Instagram

A post shared by Harry Josh (@harryjoshhair)

#2: Morate komunicirati sa frizerom – i to mnogo!

Baš poput farmerki koje savršeno naležu, frizura koja je prelepo oblikovana prema vašem obliku lica, strukturi kostiju i životnom stilu, je ono što daje taj wow skukpoceni momenat. Isto važi i za boju kose – zato dobar frizer uvek istraži o vašem životnom stilu, napravi predloge i smućka savšrenu nijansu za vas. Dobar frizer će vam tražiti i referentne fotografije, kako bi video šta želite. Ako imate jednu nijansu kose koju želite, fokusirajte se na nju, i pronađite dobrog koloristu.

Pročitajte još i – Beauty Q&A – kako da znate da li je balajaž dobar za vas?

#3: Hidratacija kao prioritet

Stanje vaše kose je ono što će skupocenu kosu izdvojiti od obične. Šta vredi da imate skupu frizuru i prelepu boju, ukoliko vam kosa izgleda suvo i dehidrirano? Zato je hidratacija ključ skupocenog izgleda kose. Ubacite serume, maske, hidratantne šampone i ulja u rutinu. Ovo je posebno važno kod kovrdžavog tipa kose. Ako možete da uložite u samo jedan proizvod za kosu, neka to bude kvalitetna maska sa intenzivnim hidrirajućim svojstvima. Mi vam predlažemo Moroccanoil Intense Hydration masku za kosu.

#4: Ojačajte kosu protiv oštećenja

Naša kosa je izložena oštećenjima svakog dana, tako da ako želite da ona deluje zdravo, potrebno je da je ojačate tretmanima. Kada češljate kosu, farbate je, perete, ili fenirate – gradivne veze unutar dlake se raspadaju. Zato ubacite tretman za jačanje kose, na bazi protena ili bond tehnologije, koji će oporaviti kosu i dati joj skupocenu jačinu. Naš savet je Joico K-PAK Deep Reconstructor proteinski tretman.

#5: Zaštitite kosu od toplote

Ovo je očito – ali konstantno izlaganje kose toplotnim uređajima, nije baš recept za zdrav izgled kose. Zato stilizovanje svedite na minimum, odnosno, koristite sprej za zaštitu kose kada je izlažete toploti. Prženje kose dovodi do suvoće, oštećenih krajeva, krtosti i otežava stilizovanje. Zato uvek kosu zaštitite sprejem za termičku zaštitu kose, koji će zatvoriti kutikulu i napraviti barijeru između dlake i toplote. Mi vam predlažemo Moroccanoil Perfect Defense sprej za termičku zaštitu kose.

#6: Neka vam boja za kosu uvek bude sveža

Iznošena boja izgleda loše i jeftino – zato je redovno farbanje ključ skupocenog izgledakose. Ako se već farbate, održavanje ove boje je ključ. Iznošena boja može učiniti da čak i dobro šišanje izgleda loše – od vidljivosti korena, loših pramenova, neujednačenog tona itd. Ako ne želite veliku obavezu, probajte balajaž pramenove.

Pročitajte još i – 5 načina kako da vaša boja kose izgleda skupo

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!