8 razloga zašto treba da vaš frotir za kosu zamenite mikrofiber peškirom

mikrofiber

Peškiri od mikrofibera su tokom godina postali popularni kao osnovni dodatak za kosu sa nekoliko prednosti koje osiguravaju da vaši pramenovi ostanu zdravi. Tradicionalno su se pamučni peškiri koristili za sušenje kose, ali sa tim su se pojavili mnogi problemi. Pamučni materijal je grub prema kosi i izaziva kovrdžanje, trenje i lomljenje, što možete izbeći prelaskom na peškir od mikrovlakana. Iako prednosti peškira od mikrovlakana odgovaraju svakoj kosi, oni su posebno odlični za sve tipove kovrdžave kose. Evo zašto treba da pređete na mikrofiber peškire, ako želite zdravu i lepu kosu.

Zašto su mikrofiber peškiri bolji za kosu?

1. Smanjuju lomljenje kose

Kada imate kovrdžavu kosu, potrebno je više vremena da vidite rast jer se dužina apsorbuje u kovrdžama. Zbog toga ne želite da radite ništa što može da izazove lomljenje, kao što je sušenje kose peškirom koji ima grubu površinu poput tradicionalnog pamučnog peškira. Ravna tekstura peškira od mikrofibera je tako nežna za kosu. Glatka površina prolazi duž vaših dlaka, osiguravajući da ne izazivate trenje i oštećenja.

2. Smanjuju kidanje dlake

Male petlje na tradicionalnim pamučnim peškirima se često mogu zakačiti za kosu tokom procesa sušenja, a to je ono što uzrokuje mršenje, što može biti prilično neprijatno. Na sreću, mikrofiber se ne sastoji od ovih petlji, jer su vlakna čvrsto tkana i ravna.

mikrofiber

3. Mikrofiber je lagan

Peškir od mikrofibera je veoma lagan u poređenju sa tradicionalnim pamučnim peškirom. To ga čini udobnijim za one koji vole da umotaju kosu u turban. Tehnika turbana omogućava peškiru da upije vodu bez snažnog trljanja vaših pramenova. Pored toga, kada je u pitanju putovanje, lako se spakuje i ne zauzima puno prostora u vašem koferu.

4. Pomažu sa stilizovanjem

Postoji nekoliko načina da koristite peškir od mikrovlakana, a jedan od njih je upijanje viška vode pre nanošenja leave-in preparata. Ova akcija uklanja višak vode nakon što nanesete regenerator i stajler, a pre nego što ga raspršite. Ako ne želite da koristite toplotu, možete da koristite ovaj peškir za plopping tehniku nege kovrdža.

5. Smanjuje vreme sušenja

Vlakna u peškiru od mikrovlakana su gušće upakovana nego u tradicionalnom peškiru. Zbog toga mogu mnogo brže da osuši kosu. Mikrofiber je veoma upijajući, zbog čega skraćuje vreme sušenja. Bez obzira da li odlučite da sušite na vazduhu ili da raspršite kosu, primetićete da je proces sušenja mnogo kraći jer je peškir obavio dosta posla.

mikrofiber

6. Bez dlačica pamuka u kosi

Tradicionalni pamučni peškiri su skloni linjanju zbog materijala. Ovo osipanje je poznato kao vlakno koje se prenosi na pramenove vaše kose. Mislim da je očigledno da niko ne želi da ima pahuljaste komade pamučnih vlakana u svojoj sveže opranoj kosi. Srećom, mikrofiber se ne gubi; stoga, vlakna u vašim pramenovima lako mogu biti stvar prošlosti.

7. Smanjuje trenje i kovrčanje

Često trljate peškir o pramenove kada sušite kosu. Tekstura tradicionalnih peškira stvara trenje i podstiče kovrdžanje. Ovo možete izbeći peškirom od mikrovlakana, jer njegova glatka površina ne podiže kutikulu i omogućava da vaše lokne ostanu netaknute, što rezultira manje kovrdžanjem.

8. Peškiri od mikrovlakana se lako peru i suše

Možete se oprostiti od pranja brda teških peškira kojima je potreban ceo vikend da se osuše. Lagana tkanina mikrofiber peškira znači da se lako peru, a kada je u pitanju sušenje, potrebno je malo vremena u poređenju sa, tradicionalnim pamučnim peškirom.

Pročitajte još i – Ovaj trik sa pamučnom majicom će vam promeniti sušenje kose

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!