Beauty rehab: Nega kose posle zime

nega kose posle zime

Promena godišnjeg doba ostavlja posledice na našoj koži, ali i kosi koja tada gubi sjaj i elastičnost, postaje opuštena i neposlušna. Na proleće vašoj kosi bi trebalo da posvetite posebnu pažnju o kojoj ćemo vam pisati u nastavku teksta.

Primenite nekoliko jednostavnih saveta za negu kose posle zime kako biste doprineli da ponovo bude zdrava i blistava tokom prolećnih meseci.

Prolećna nega kose

Posetite frizera

Prvi korak da se rešite beživotnih dlaka je poseta frizeru. Idealno bi bilo da se svi pridržavamo pravilnog održavanja kose te skraćujemo krajeve svakih šest nedelja.

DIY tretman vrućim uljem

Pomešajte 2 kašike maslinovog ulja i ulja po vašoj želji, zagrejte smešu u mikrovalnoj na 15 sekundi pa primenite toplu kombinaciju ulja celom dužinom na prethodno opranu, isfrotiranu kosu. Rašćešljajte kosu prstima, uvijte u zaštitnu plastičnu kapu i umotajte peškirom sa mikrovlaknima. Posle 20 minuta operite na uobičajen način, bez regeneratora.

Povezano: Nega kose vrućim uljima – Intenzivna nega!

Dodatak vitamina E

Hladno vreme isušuje teme i smanjuje proizvodnju prirodnog ulja. Pošto suvoća izaziva svrab ili perut te je dodatak vitamina E najbolje rešenje u borbi protiv ovih problema. Možete ga uzimati kao dodatak ishrani ili uraditi tretman uljem vitamina E kako biste popravili svu nastalu štetu toko zime.

Hidrirajte vlasi

Kada ste na putu ka oporavku, važno je da održavate zdravlje vaše kose. Jednom nedeljno, pre pranja kose, primenite hidratantnu masku kako biste dubinski nahranili, revitalizovali i povratili joj sjaj. Nakon svakog pranja, nanesite regenerator koji se ne ispire – sprečićete dalje pucanje vlasi, a obezbedićete dovoljnu zaštitu i potrebnu negu.

Smanjite s upotrebom toplotnih alata

Izbegavajte neko vreme toplotne alate koji štete kosi, kao što su pegla za kosu, figaro, pa čak i fen. Ako ipak treba da koristite neki alat, obavezno koristite proizvod za zaštitu od visokih temperatura.

Povezano: DIY maska za suvu i oštećenu kosu od banane!

error: Content is protected !!