“Bubble Bob” je IN frizura ove jeseni, a evo zašto je vredna skraćivanja kose!

bubble bob
Instagram/Printscreen

Sve ljubiteljke bob, odnosno, paž frizure obradovaće vest da je jedna od popularnih frizura za predstojeću jesen – “bubble” bob. Izgleda da će ova hair silueta biti jedna od najpopularnijih frizura, što se vidi kroz povećane zahteve u frizerskim salonima za baš ovu frizuru. Radi se o bobu koji izgled kao balon, a po tome je dobio naziv. Više o ovom hair trendu saznajte u nastavku.

Kakav je to “bubble” bob?

Svi znamo da je vizija bob frizura kratka kosa sa ravnim krajevima. Sada, ova frizura nudi više volumena i zaobljene linije, pošto se krajevi feniraju ka unutra, okruglom četkom. Ova frizura je postala trendy iz dva razloga – najpre, kada je Zendaya stigla na the Louis Vuitton modnu reviju sa voluminoznim bobom u stilu 90-ih, i kada je Hailey Biber demonstrirala svoju novu frizuru. Zendaya je prikazala frizuru kojoj nije potrebno mnogo toplotnog stilizovanja, a Hailey je prikazala prigušniji, šik bob koji odgovara minimalističkoj estetici i prigušenim tonovima.

View this post on Instagram

A post shared by Blooming Beauty (@bloomingbeautybygiraldi)

Frizeri tvrde da je ovo već viđen trend – “bubble” bob je samo modernija zamisao boba iz 80-ih. Ovo nismo dugo videli – više se radi o stilizovanju kose, a manje o samom šišanju. Zapravo, za ovaj look je potrebna velika okrugla četka kako bi dala “bubble” efekat kose.

Na kome će najbolje stajati “bubble” bob?

“Bubble” bob najbolje izgleda na tankoj ili debeloj kosi. Možete ga nositi kao smooth frizura, uviti ili prebaciti razdeljak na drugu stranu. Takođe možete ostaviti duže uglaste telove napred, kako bi frizura delovala zabavnije. Ova frizura takođe odgovara najrazličitijim oblicima lica, poput okruglog, kvadratnog, srcastog i obrnuom trouglu. Ako imate izduženo lice, možda ova frizura nije za vas, jer je može još više izdužiti vizuelno.

Povezano – 6 lakih načina da modernizujete paž frizuru

Po čemu se bubble bob razlikuje od ostalih bob frizura?

Ovaj bob definiše ta zaobljenost u stilu 90-ih, koja je do skoro bila veliko NE, plus ovaj frizura ima malo bounce momenat, koji mu daje voluminoznost. Do sada su prirodne, nestilizovane frizure držale primat, još od pandemije, međutim, bubble bob predstavlja glamurozno odstupanje od ove estetike. Ovde je od ključne važnosti kako se stilizuje bob. Zamislite, klasični, olds chool, super glatki bob koji je uvijen ka unutra, uz puno volumena – to vam je recept za bubble bob.

Baš kao i hush cut, koji je još jedan veliki trend ove godine, bubble bob je super lagan, i pun pokreta. To je stil šišanja sa nevidljivim stepenom, tako da mu to skida težinu. Važno je samo da bob ne deluje previše geometrijski i grafički. Ova frizura je ultra šik i izgleda odlično uz svežu kožu i minimalističku šminku.

Stilizovanje “bubble” boba kod kuće

Kako biste održavali ovu frizuru, potrebno je da nabavite kvalitetnu, široku okruglu četku za feniranje, najbolje sa prirodnim čekinjama. Uz to je obavezan preparat za feniranje, poput neke Blow Out kreme ili seruma. Za finiš frizure, kako biste smirili antenice, predlažemo neku vrstu smooth kreme ili seruma koji će dati taj skupoceni, ispolirani izgled kosi.

Pročitajte još i – “Hush Cut” je jedna od najpoželjnijih frizura za jesen, a stoji svima

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!